Hancko vletel do dejín gólom za 9 sekúnd! TOP 10 najrýchlejších repre gólov

Kto nevidel, neuverí! Taká rýchla gólová smršť sa nepodarila ani suverénnym Portugalčanom pri totálnej demolácii Luxemburska (9:0). Slovenskí ...

Kto nevidel, neuverí! Taká rýchla gólová smršť sa nepodarila ani suverénnym Portugalčanom pri totálnej demolácii Luxemburska (9:0). Slovenskí futbalisti zničili Lichtenštajnsko už za 6 minút.

Fotogaléria

Ak sa niekto zdržal v bufete, asi nevidel ani jeden z troch gólov, ktorými úplne zlomili pripravovaný odpor amatérov z kniežatstva. Bleskovú lavínu odštartoval sviatočný strelec Dávid Hancko (25) už v 9. sekunde.

Obrancovi Feyenoordu Rotterdam stačili štyri dotyky spoluhráčov s loptou po výkope, aby sa presadil jemným lobom ponad vybiehajúceho brankára Benjamina Büchela. Ani netušil, že strelil najrýchlejší gól v histórii slovenskej reprezentácie. „Lepší vstup do zápasu sme si nemohli želať. Dali sme rýchly gól hneď po výkope. Mali sme to nacvičené, trénovali sme to. Boženík mi to vynikajúco posunul a som rád, že to tam padlo. Konečne sme boli efektívni. Teší ma, že sme o víťazstve rozhodli hneď na začiatku,“ povedal autor vedúceho gólu pre Sport1.

S vydareným vstupom do zápasu bol spokojný aj taliansky tréner Francesco Calzona. Tri góly úplne znechutili Lichtenštajnčanov, ktorí predtým potrápili Bosnu a Hercegovinu. Outsider ani po nich nerezignoval. Naďalej vytrvalo bránil a Slováci boli radi, že mali vo vrecku pohodlný náskok. „Prvý gól je vec, ktorú skúšame na tréningu. Nákop mal ísť na Hancka. Nevyšlo to ideálne, ale Boženík skvele zareagoval,“ vysvetlil šéf našej lavičky.

Kapitán Milan Škriniar.
Milan Škriniar: Čoraz viac rozumieme rukopisu Calzonu Zobraziť článok

Doterajší rekord najrýchlejšie streleného reprezentačného gólu držal útočník Szilárd Németh. Skóroval v roku 2001 do siete Azerbajdžanu po 18 sekundách hry. „Keď Hancko skóroval, vôbec mi nenapadlo, že prekonal môj rekord. Rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Aspoň je o čom písať,“ povedal pre Nový Čas.

Taliansky futbalista Davide Frattesi sa teší po strelení gólu v kvalifikačnom zápase základnej C-skupiny Taliansko - Ukrajina.
Taliani tesne zdolali Ukrajinu, Španieli uštedrili súperovi debakel: Dôležitý triumf Rakúšanov Zobraziť článok

Je to už dlhý čas, aj preto bývalému 58-násobnému reprezentantovi vtedajší gól vypadol z pamäti. „Asi som dostal center za obranu súpera a dal som gól. Ale to si iba myslím. Určite však viem, že som zaň nemusel platiť do kasy.“

Tabuľka

1. Portugalsko 6 24:0 18

2. Slovensko 6 8:2 13

3. Luxembursko 6 7:16 10

4. Bosna a Herc. 6 5:9 6

5. Island 6 10:9 6

6. Lichtenštajnsko 6 1:19 0

Ďalší program (13. 10.)

Portugalsko – Slovensko

Island – Luxembursko

Lichtenštajnsko – Bosna a Herc.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});