Boli výnimoční: Prichádza 22 kráľov slovenského futbalu!

Patrili k lídrom svojich mužstiev. Fanúšikovia ich zbožňovali. Stali sa z nich legendy, na ktoré sa nezabúda. Príbehy 22 slovenských ...

Patrili k lídrom svojich mužstiev. Fanúšikovia ich zbožňovali. Stali sa z nich legendy, na ktoré sa nezabúda. Príbehy 22 slovenských osobností, z ktorých každá získala honor Futbalista roka, tvoria obsah publikácie Králi slovenského futbalu od autora, dlhoročného športového publicistu a organizátor ankety Futbalista roka Michala Zemana.

Fotogaléria

Na takmer 300 stranách nájdu čitatelia pútavé informácie od čias priekopníka Jána Popluhára, laureáta ankety z roku 1965, až po súčasného kapitána našej reprezentácie Milana Škriniara, ktorý je jej posledným, štvornásobným víťazom. Medzi nimi na naskytá veľa časového priestoru pre najväčšie postavy čs. i slovenského futbalu (Kuna, Dobiaš, Adamec, Pivarník, Kocian, Moravčík, Tittel, Hamšík, Škrtel a ďalší).

Knihu pokrstila pár hodín pred kvalifikačným súbojom ME 2024 s Lichtenštajnskom pätica Ján Pivarník, Ján Kocian, Dušan Tittel, Vladimír Kinder a Jozef Majoroš. Ako sa rodila kniha? "Je to 30-ročná história. Postupne sa to nabaľovalo ako snehová guľa. V knihe sú portréty všetkých víťazov federálnej i slovenskej ankety. Zaujímavé je, že v čase víťazstva Popluhára v roku 1965 väčšina hráčov ešte nebola na svete," uviedol Michal Zeman.

Slovenský obranca Milan Škriniar počas tréningu.
Škriniar pred zápasom v Luxembursku: Ak to zvládneme, na 90 percent postúpime Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});