Emotívna oslava Djokovičovho triumfu na US Open: Uctil si legendárneho basketbalistu (†41)

Symbolická a srdcervúca oslava. Novak Djokovič (36) získal na americkom US Open už štvrtý titul a zbierku grandslamových titulov tak ...
  • Zdroj: Northfoto

Symbolická a srdcervúca oslava. Novak Djokovič (36) získal na americkom US Open už štvrtý titul a zbierku grandslamových titulov tak rozšíril na číslo 24. V tejto súvislosti si po viac než trojhodinovej bitke s Daniilom Medvedom obliekol tričko so svojím zosnulým kamarátom Kobem Bryantom (†41).

FOTOGALÉRIA: Djokovič si po triumfe uctil legendárneho basketbalistu (†41)

Djokovič si zaobstaral modré tričko, na ktorom bola vyobrazená jeho spoločná fotografia s jedným z najlepších basketbalistov všetkých čias Kobem Bryantom a nápisom „Mamba Forever". Na chrbte bolo navyše vyšité číslo 24, ktoré rodák z Philadelphie nosil počas svojej kariéry, a práve to malo symbolizovať aktuálny počet grandslamových trofejí srbského tenistu.

„Kobe bol môj veľký kamarát. Veľa sme sa rozprávali o mentalite víťazov. Keď som bol zranený, bol jedným z tých, na ktorých som sa najviac spoliehal. Vždy mi pomohol nejakou radou. Myslím, že keď sa stal legendou Lakers a svetového basketbalu, tiež nosil dres s číslom 24," povedal priamo na kurte belehradský rodák.

​Djokovičovi na svojom instagramovom profile pogratulovala aj Bryantova vdova Vanessa s hashtagom „Mamba Mentality". Hviezdny basketbalista zahynul tragicky 26. januára 2020, keď s ním a jeho dcérou Giannou spadol vrtuľník neďaleko Los Angeles. Spolu s nimi zahynulo ešte ďalších sedem osôb.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});