Bývalý reprezentačný gólman má za sebou vydarený štart v Marseille: Čiliakov debut s čistým kontom!

Historický triumf takmer pred vypredaným hľadiskom! Skúsený slovenský gólman Marek Čiliak (33) absolvoval v sobotu večer premiéru vo ...
  • Zdroj: TASR

Historický triumf takmer pred vypredaným hľadiskom! Skúsený slovenský gólman Marek Čiliak (33) absolvoval v sobotu večer premiéru vo francúzskej lige v drese Spartiates de Marseille. Jeho tím doma zvíťazil nad mužstvom Gap 4:0 a Čiliak zaznamenal čisté konto.

Denníku Nový Čas opísal svoje dojmy z nového pôsobiska a prezradil aj to, že vo voľnom čase si rád zapláva v mori i fandí futbalovému Olympique!

FOTOGALÉRIA: Čiliakov debut s čistým kontom!

Reprezentačný gólman Marek Čiliak sa po rokoch strávených v českej či v slovenskej lige rozhodol v lete zmeniť pôsobisko. „Mal som viacero ponúk, ale tá z Francúzska ma oslovila najviac. Možno si niekto povie, že som išiel do menej atraktívnej ligy, ale počas posledných rokov bol na mňa vyvíjaný veľký tlak a povedal som si, že potrebujem trošku vypustiť paru v tomto smere a mať už aj svoj pokoj,“ povedal Marek pre náš denník po podpise kontraktu pred pár týždňami.

Očarený z atmosféry

Cez víkend absolvoval dvojnásobný majster českej ligy s Brnom už aj debut vo francúzskej Magnus lige. „Moja premiéra nemohla ani lepšie dopadnúť. Zvíťazili sme doma pred plným hľadiskom a bolo to vlastne historické prvé víťazstvo klubu v najvyššej súťaži. Vyše 5-tisíc ľudí vytvorilo skvelú atmosféru, musím povedať, že som bol z toho očarený. Pripomenulo mi to kulisu z môjho pôsobenia v Brne,“ vyznal sa z pocitov Čiliak, ktorý si nevie vynachváliť novú destináciu.

Košickí hokejisti naďalej čakajú na zisk prvých bodov v tohtoročnej edícii Ligy majstrov.
Košické trápenie v hokejovej Lige majstrov pokračuje: Nestačili ani na štvrtého súpera! Zobraziť článok

More ako bonus

„Dostal som od klubu skvelé zázemie. Apartmán mám vzdialený päť minút autom od haly a bonusom pre moju rodinu je, samozrejme, more. Chodíme sa s deťmi veľmi často kúpať do mora, beriem to ako dobrú regeneráciu po tréningoch či zápasoch,“ doplnil Čiliak, ktorý v minulosti dvakrát štartoval za Slovensko na majstrovstvách sveta.

Futbalový fanúšik

Nepochybne populárnejší v Marseille je futbalový klub Olympique. „O tom niet pochýb, veď na futbal chodí okolo 60-tisíc ľudí. So starším synom Marcusom i s dcérkou Charlottou sme už boli aj na zápase a veľmi sme si to užívali. Kúpili sme si aj dresy,“ dodal Marek.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});