V minulosti tam hral aj Vladimír Weiss: Katarský klub získal brazílskeho reprezentanta

Brazílskeho futbalového reprezentanta Philippeho Coutinha (31) čaká premiérovo v kariére účinkovanie v najvyššej katarskej súťaži.
  • Zdroj: SITA/AP

Brazílskeho futbalového reprezentanta Philippeho Coutinha (31) čaká premiérovo v kariére účinkovanie v najvyššej katarskej súťaži.

Tridsaťjedenročný rodák z Ria de Janeiro síce patrí na klubovej úrovni stále anglickému tímu Aston Villa z Birminghamu, no v Katare bude na celú sezónu hosťovať v družstve Al-Duhail SC. Ide o nasledovník tímu Lekhwiya SC, v ktorom v minulosti istý čas pôsobil aj slovenský krídelník Vladimír Weiss mladší.

Philippe Coutinho má, zdá sa, vrchol hráčskej kariéry už za sebou. V Európe začínal v talianskom Interi Milánov, neskôr hral na "starom kontinente" aj za Espanyol Barcelona, FC Liverpool, FC Barcelona, Bayern Mníchov a zatiaľ naposledy za anglickú Aston Villu. Al-Duhail SC je úradujúci katarský šampión a v novej sezóne mu po treťom kole patrí tretia priečka s bilanciou dve víťazstvá a jedna remíza.

Petra Vlhová (28): Vrátila sa na chvíľu z Južnej Ameriky a išla aj na futbal s priateľom Michalom Kyselicom.
Futbalový sviatok v Bratislave prilákal na NFŠ aj mnohé osobnosti: VIP-ka praskala vo švíkoch Zobraziť článok

V Birminghame sa Coutinho dostal na "vedľajšiu koľaj", nefiguruje totiž v plánoch trénera Unaia Emeryho. V tejto sezóne ho kouč poslal na ihrisko iba dvakrát ako striedajúceho hráča. Za Aston Villu absolvoval dovedna 41 ligových štartov a dosiahol v nich šesť presných zásahov. V reprezentačnom drese Brazílie si Coutinho pripísal zatiaľ 68 duelov a strelil v nich 21 gólov. Na vlaňajších MS v Katare však chýbal, pretože sa zranil tesne pred svetovým šampionátom.

Od príchodu Brazílčana si v Katare sľubujú posilnenie šance na celkový triumf v Ázijskej Lige majstrov. V ostatnom čase mnohí elitní futbalisti síce zamierili na Arabský polostrov, neprestupovali však do Kataru ale do susednej Saudskej Arábie.

Futbalový reprezentant Lobotka v slzách: Zo zápasu na pohreb otca! Kto ho podopieral pri rakve? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});