Najťažšie chvíle Stana Lobotku! Otec († 58) zomrel cestou z práce: Hrať či nie? Pohreb pár hodín po zápase...

Život sa neriadi podľa rozpisu zápasov... Osud to v rodine Stanislava Lobotku (28) zariadil tak, že syn mal nastúpiť na futbalový kvalifikačný ...

Život sa neriadi podľa rozpisu zápasov... Osud to v rodine Stanislava Lobotku (28) zariadil tak, že syn mal nastúpiť na futbalový kvalifikačný zápas v drese Slovenska proti favorizovanému Portugalsku tesne po tom, ako sa dozvedel správu o smrti svojho otca.

Fotogaléria

Lobotkov štart v súboji bol aj vzhľadom na tieto okolnosti do poslednej chvíle nejasný. Len pár hodín po záverečnom hvizde kľúčového stretnutia čakali skúseného reprezentanta zádušná omša vo Veľkej Hradnej a následne pohreb

Stanislav Lobotka starší († 58) pracoval v Trenčíne ako strážnik v jednom z obchodných centier. V stredu popoludní cestou z práce náhle skolaboval. Neznáma žena si ho všim­la ležať na autobusovej zastávke a privolala záchranku.

Neúspešné oživovanie

„Na linku tiesňového volania záchrannej zdravotnej služby sme od náhodnej okoloidúcej prijali žiadosť o pomoc k mužovi v bezvedomí, ktorý sa nachádzal na autobusovej zastávke na ulici Soblahovská v Trenčíne. Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby. Aj napriek snahe záchranárov sa nepodarilo muža zachrániť a na mieste prítomný lekár po neúspešnej resuscitácii konštatoval smrť,“ upresnil Viliam Sládek z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Podľa príznakov kolapsu sa dá predpokladať, že mohlo ísť o infarkt.

Dilema pred zápasom

Správu sa Stano Lobotka dozvedel už v stredu. Napriek tomu ostal s tímom a absolvoval aj tréning, na ktorom bolo vidieť, že v hĺbke srdca bojuje s ťažkou situáciou. Hrať či nehrať za týchto okolností zápas s Portugalskom?

„Na futbalová začiatky si spomínam veľmi dobre. K futbalu ma priviedol hlavne otec, s ktorým som chodil na zápasy, a, samozrejme, sme aj spolu hrávali. Ako osemročný som začal hrať za žiakov TJ Družstevník Veľká Hradná. V týchto začiatkoch bola pre mňa veľmi dôležitá podpora celej rodiny, ktorá pretrváva aj v súčasnosti,“ povedal v jednom z dávnejších rozhovorov Lobotka.

„Stano je normálne v tíme. Trénoval a pripravuje sa na zápas,“ povedala 6 hodín pred výkopom hovorkyňa SFZ Monika Jurigová na množiace sa dopyty týkajúce sa zostavy. Zároveň potvrdila, že celý tím vyjadril Stanovi hlbokú sústrasť s jeho stratou.

Pohreb v sobotu

Nielen v reprezentácii, ale aj v Lobotkovom klube SSC Neapol si uvedomili, aké ťažké chvíle prežíva. „Prezident klubu Aurelio de Laurentis, vedenie klubu, tréner Rudi Garcia, zamestnanci, tím a celý Neapol spoločne objímajú Stanislava Lobotku v čase úmrtia jeho otca,“ napísal klub v kondolencii na sociálnej sieti X.

Práve na pôde Neapola zažívala rodina posledné radostné spoločné chvíle, keď sa stretli pri príležitosti osláv titulu SSC, na ktorom mal Stano leví podiel. Aj vďaka nemu sa jeho hodnota na hráčskom trhu vyšplhala na 40 miliónov eur!

Pohreb Stanislava Lobotku staršieho sa bude konať v sobotu dopoludnia, podľa informácií z parte sa posledná rozlúčka začne omšou v kostole vo Veľkej Hradnej
o 11. hodine.

Futbalovú Európu tento rok ochutnajú dve slovenské mužstvá.
Za koľko kúpite vstupenky na pohárovú Európu? Slovan a Trnava zverejnili cenník Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk