Najťažšie chvíle Stana Lobotku! Otec († 58) zomrel cestou z práce: Hrať či nie? Pohreb pár hodín po zápase...

Život sa neriadi podľa rozpisu zápasov... Osud to v rodine Stanislava Lobotku (28) zariadil tak, že syn mal nastúpiť na futbalový kvalifikačný ...

Život sa neriadi podľa rozpisu zápasov... Osud to v rodine Stanislava Lobotku (28) zariadil tak, že syn mal nastúpiť na futbalový kvalifikačný zápas v drese Slovenska proti favorizovanému Portugalsku tesne po tom, ako sa dozvedel správu o smrti svojho otca.

Fotogaléria

Prípady, keď športovci čelili smrti otca

Christian Gentner (38)

Bývalému nemeckému reprezentantovi zomrel otec Herbert v polovici decembra 2018 priamo na štadióne krátko po bundesligovom zápase Stuttgart - Hertha Berlín (2:1). Vtedajší kapitán domácich Švábov pritom po stretnutí ešte poskytoval rozhovor pre médiá. Avšak ihneď po ňom utekal do šatne, kde záchranári márne bojovali o život jeho otca. Toho sa im už nepodarilo oživiť. Gentner už o tri dni nato hral ďalší zápas vo Wolfsburgu (0:2). Stuttgart však po sezóne vypadol a skúsený stredopoliar klub opustil.

Mikaela Shiffrinová (28)

Aj najväčšia rivalka našej Petry Vlhovej sa musela vyrovnať s obrovskou tragédiou v rodine. Vo februári 2020 počas rozbehnutej lyžiarskej sezóny jej otec Jeff spadol zo strechy domu v Colorade. Bol prevezený do nemocnice v Denveri, ale tam zraneniam podľahol. Mikaelu to veľmi zasiahlo, začala vynechávať preteky, čo ju stálo víťazstvo vo Svetovom pohári. Psychická nepohoda ju stála lepšie výsledky aj v ďalšej sezóne, ktorú ovládla Vlhová. Do starej formy sa dostala približne až dva roky po smrti otca.

Olga Carmonová (23)

Najčerstvejší prípad zo sveta, keď smrť otca (ne)ovplyvnila športovca, sa udial iba v auguste. Strelkyni rozhodujúceho gólu vo finále MS futbalistiek Španielsko - Anglicko (1:0) zomrel jej najbližší iba dva dni pred finále. Rodina sa však rozhodla, že jej to nepovie, aby sa sústredila na životný zápas. Paradoxne víťazný gól venovala v prvotnom rozhovore zosnulej matke dobrej kamarátky. Až potom jej členovia rodiny, ktorí prileteli na stretnutie do Austrálie, osobne oznámili smutnú správu. Carmonová sa však zúčastnila na oslavách titulu MS.

Tréneri reprezentácie: Calzona (SVK) a Martinez (POR)
Calzona i tréner Portugalska nešetrili chválou: Slovákom chcem zložiť poklonu! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk