Hviezda tímu červených diablov fyzicky napadla bývalú partnerku: Manchester United reaguje

Anglický futbalový klub Manchester United berie vážne obvinenia voči brazílskemu legionárovi Antonymu, ktorý v druhej polovici mája údajne ...

Anglický futbalový klub Manchester United berie vážne obvinenia voči brazílskemu legionárovi Antonymu, ktorý v druhej polovici mája údajne fyzicky napadol svoju bývalú partnerku.

Fotogaléria

Dvadsaťtriročný krídelník sa skutku mal dopustiť v brazílskom Sao Paule, prípad vyšetruje miestna polícia. Brazílska futbalová konfederácia (CBF) vyradila Antonyho z kádra národného tímu na septembrové stretnutia juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2026 proti výberom Bolívie a Peru.

Brazílske médiá v úvode aktuálneho týždňa priniesli nové detaily o obvineniach, Antony v danej veci údajne zastrašuje niekdajšiu partnerku. Futbalista popiera všetky obvinenia.

"Manchester United sa oboznámil s obvineniami vznesenými proti Antonymu a poznamenáva, že polícia vedie vyšetrovanie. Ako klub berieme túto záležitosť vážne, berieme do úvahy dopad týchto obvinení a následné žaloby tých, ktorí prežili zneužívanie," uviedol tím z Old Traffodu prostredníctvom vyhlásenia. Klub nešpecifikoval, či Brazílčan bude hrať po reprezentačnej pauze.

Vedenie Manchestru United v minulej suspendovalo svojho útočníka Masona Greenwood, ktorý čelil obvineniam z pokusu o znásilnenie a napadnutia. Tie medzičasom stiahli, napriek tomu futbalista opustil klub a aktuálne hosťuje v španielskom Getafe.

V súvislosti s uvedenou záležitosťou týkajúcou sa Antonyho sa vyjadrila aj skupina "Ukončite násilie na ženách".

"Celý svet sleduje Manchester United, ako jeden z najväčších klubov reaguje na najnovšie správy o domácom zneužívaní. Opätovne vyzývame Premier League a FA, aby podnikli zmysluplné kroky, pretože je jasné, že nejde o izolované incidenty, ale sú súčasťou vzorca správania v rámci kultúry, ktorá umožňuje futbalistom beztrestne páchať násilie na ženách," uvádza sa vo výzve.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});