Djokovič sa modlí za krajana: Srbský basketbalista Boriša Simanič prišiel na MS o obličku

Bojuje na jednom konci sveta, no sleduje vystúpenie každého srbského športovca.

Bojuje na jednom konci sveta, no sleduje vystúpenie každého srbského športovca.

Fotogaléria

Taký je Novak Djokovič (36), ktorý bitku o semifinále zvládol rýchlo zrejme aj preto, aby sa dozvedel nové správy o svojom basketbalovom krajanovi Borišovi Simaničovi, ktorý na Mundobaskete prišiel o obličku. „Modlím sa za Borišu. Dúfam, že ešte bude môcť hrať basketbal,“ napísal Nole.

„Je mi naozaj veľmi ľúto, čo sa stalo Borišovi. Pri pohľade na obrazovku to nevyzeralo tak silno, ale čo to všetko vyprodukovalo... Hrozná vec! Povedal som, že mu posielam energiu,“ dodal Novak pre srbské médiá.

Djokoviča v New Yorku, ale vlastne všetkých potešila prvá fotografia výborného basketbalistu z nemocnice v Manile, kde ho najskôr po zásahu lakťom hospitalizovali a pri druhej operácii mu obličku odobrali.

Najdôležitejšie je, aby bol Boriša v poriadku a čo najskôr sa dostal z filipínskej nemocnice. Pripomeňme, že basketbalista inkasoval v súboji ranu od Nuniho Omota z Južného Sudánu, ktorý sa Srbovi za zákrok ospravedlnil.

Zaujímavé je, že rozhodcovia spomenutého zápasu nezaznamenali žiaden nedovolený zákrok... Vo víťaznom zápase proti Južnému Sudánu odohral Simanič len dve minúty, v tých predošlých bol oporou svojho tímu!

Celé Srbsko sa chystá na piatok, ktorý bude mimoriadnym dňom: basketbalisti budú hrať semifinále MS a Djokovič zabojuje o finále US Open.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});