Tatar už možno podpísal, píše expert: Spomína tento klub

Slovenský útočník Tomáš Tatar (32) už v zámorí možno podpísal nový kontrakt, len to ešte nebolo zverejnené. Zámorský expert spomína tento ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský útočník Tomáš Tatar (32) už v zámorí možno podpísal nový kontrakt, len to ešte nebolo zverejnené. Zámorský expert spomína tento klub!

FOTOGALÉRIA: Tomáš Tatar

Slovenský útočník Tomáš Tatar (32) je oficiálne stále bez klubu. Pritom predsezónne kempy v NHL odštartujú už o dva týždne. Zámorský expert Stefen Rosner z portálu The Hockey News ale polemizuje, či už náhodou slovenský krídelník nemá podpísaný kontrakt, len to ešte nebolo oficiálne zverejnené.

Konkrétne ukazuje na tím New York Islanders, ktorý sa v súvislosti so záujmom o Tatara spomínal od začiatku leta. Jeho generálnym manažérom je Lou Lamoriello, ktorý má povesť "tichého zabijaka". V minulosti už neraz nechal oznámenie nových podpisov na dni pred štartom kempov či sezóny.

Tomáš Tatar sa naposledy predstavil v slovenskom národnom drese na MS 2022.
Tatar prehovoril o ponukách z NHL: Keby som zatlačil, tak... Zobraziť článok

Rosner zmieňuje Tatarovu vydarenú sezónu v drese Devils, počas ktorej strelil 20 gólov a nazbieral 48 bodov. "Prečo teda zostáva nepodpísaný? Ale vieme, že je to tak? Je možné, že určitý tím podpísal Tatara, pričom oznámenie ešte nebolo zverejnené? Nie je to nemožné", zamýšľa sa Rosner.

Islanders by sa Tatar podľa jeho názoru hodil z dôvodu neistoty okolo útočníkov Zacha Pariseho a Cala Clutterbucka. Parise po skončení sezóny zvažoval odchod do dôchodku, veterán Clutterbuck vstupuje do posledného roku platnej zmluvy, no sú obavy o jeho zdravie, pretože za posledné dve sezóny premaródil 56 zápasov.

Tatar by podľa Rosnera mohol v New Yorku dostať zmluvu s platom okolo dvoch-troch miliónov dolárov na rok. Ale v prvom rade by Islanders museli uvoľniť priestor pod platovým stropom posunutím zmlúv Rossa Johnstona (1,1 milióna dolárov) a Karsona Kuhlmana (775 tisíc dolárov).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});