Mintálová ukončila dominanciu Foxovej, sústredí sa však na Londýn

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová (24) si v španielskom Seu d'Urgell premiérovo vybojovala triumf na podujatí ...

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová (24) si v španielskom Seu d'Urgell premiérovo vybojovala triumf na podujatí Svetového pohára a zároveň po vyše dvoch rokoch ako prvá zdolala v SP v kajaku Austrálčanku Jessicu Foxovú, suverénku s jednolistým i dvojlistým pádlom.

Fotogaléria

Úspech si však podľa vlastných slov veľmi neuvedomuje, podstatné sú pre ňu septembrové MS v Londýne, kde sa bude bojovať o miestenky na OH 2024.

"Veľmi som sa nad tým nezamýšľala, beriem to tak, ako to je. Nad všetkým sa budem zamýšľať až po olympijskej kvalifikácii," uviedla Mintálová v pondelok v Bratislave. Preteky v Seu d'Urgell boli aj prvé v rámci internej nominačnej súťaže na budúcoročnú olympiádu. Práve preto sa 24-ročná pretekárka zameriava na záver sezóny.

Okrem MS ju čaká aj finále SP v Paríži a snaží sa sústrediť na seba. Nechce stavať na skalpe Foxovej. "Každý jeden úspech je pre športovca povzbudenie. Londýn je však iná voda, iné preteky a každý deň je špecifický. Pôjdem tam s tým, že sa budem snažiť podať svoju štandardnú jazdu a môže to dobre vypáliť," povedala vlaňajšia majsterka Európy.

Národný dres Slovenska mu sadne ako uliaty.
Francúzi naložili na sociálnej sieti Saganovi: Zbytočne vyhodené peniaze Zobraziť článok

"Do finále sme išli s odretými ušami, ale veril som jej. Na tréningoch predvádzala krásne jazdy. Kanál v Seu je špecifický a musíte mať dobrý deň, aby ste to poskladali. Videl som však, že z nej už stres z finále opadol, povedali sme si len drobnosti a taktiku. Všetko sa rozhodovalo dole a ona bola jedna z mála pretekárok, ktorá dokázala zvýšiť na konci tempo," zhodnotil tréner pretekárky Peter Cibák.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});