Djokovič postúpil do štvrťfinále US Open: Obhajkyňa titulu prekvapujúco končí!

Srbský tenista Novak Djokovič (36) postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.
  • Zdroj: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič (36) postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

V noci na pondelok vyradil kvalifikanta Bornu Goja z Chorvátska v troch setoch 6:2, 7:5 a 6:4.

Druhý nasadený hráč kontroloval zápas a nedopustil drámu, ako v 3. kole, keď proti krajanovi Laslovi Djeremu prehrával 0:2 na sety, no nakoniec triumfoval 4:6, 4:6, 6:1, 6:1 a 6:3. "Som rád, že som vyhral v troch setoch," povedal po triumfe Djokovič, ktorý sa v ďalšom kole stretne s deviatym nasadeným Taylorom Fritzom. Dvadsaťpäťročný Američan vyradil v osemfinále Švajčiara Dominica Strickera v troch setoch 7:6 (2), 6:4 a 6:4.

Djokovič má s Fritzom bilanciu vo vzájomných dueloch 7:0. "Nebudem hovoriť o tom, čo musí spraviť, aby mal proti mne šancu. Som si istý, že sa na to pokúsia s trénerom prísť. Ja budem pripravený ako na každý iný zápas. Zanalyzujem si súpera a pozriem si náš posledný vzájomný duel," uviedol.

Pre Djokoviča to bude už 14. štvrťfinále na US Open, Fritz si zahrá prvé. V doterajšom priebehu turnaja nestratil ani set. "Musím si veriť, že keď budem hrať dobre, bude to stačiť," povedal.

Do štvrťfinále sa dostal aj jeho krajan Ben Shelton, ktorý vyradil ďalšieho Američana a nasadenú štrnástku Tommyho Paula 6:4, 6:3, 4:6, 6:4. Pre talentovaného 20-ročného Sheltona je to životný úspech. V dueli o postup do semifinále nastúpi v utorok proti ďalšiemu Američanovi Francesovi Tiafoemu, ktorý ako nasadená desiatka zdolal Austrálčana Rinkyho Hijikatu 6:4, 6:1, 6:4.

Muži - dvojhra - osemfinále:

Taylor Fritz (USA-9) - Dominic Stricker (Švaj.) 7:6 (2), 6:4, 6:4, Novak Djokovič (Srb.-2) - Borna Gojo (Chor.) 6:2, 7:5, 6:4, Frances Tiafoe (USA-10) - Rinky Hijikata (Austr.) 6:4, 6:1, 6:4, Ben Shelton (USA) - Tommy Paul (USA-14) 6:4, 6:3, 4:6, 6:4

Obhajkyňa titulu Swiateková podľahla v osemfinále Ostapenkovej

Obhajkyňa titulu a najvyššie nasadená hráčka Iga Swiateková vypadla z grandslamového turnaja US Open už v osemfinále. Poľská tenistka podľahla v noci na pondelok Lotyške Jelene Ostapenkovej v troch setoch 6:3, 3:6 a 1:6 a prehrala s ňou aj štvrtý vzájomný duel. Swiateková príde po vypadnutí o post svetovej jednotky, na ktorom ju vystrieda Bieloruska Arina Sobolenková.

Dvadsiata nasadená Ostapenková sa otriasla po prehratom úvodnom sete a v ďalších dvoch dominovala. Swiatekovú, ktorá je na čele svetového rebríčka 75 týždňov od apríla 2022, zdolala za hodinu a 48 minút. Vo štvrťfinále sa stretne s Američankou Coco Gauffovou.

"Proti Ige vždy očakávam ťažký súboj, je to skvelá hráčka, vyhrala veľa Grand Slamov a je veľmi konzistentná. Vedela som, že musím byť agresívna a že musím hrať moju hru, pretože to nemá rada. Myslela som len na to, že musím bojovať do poslednej loptičky, kým si nepodáme ruky. Myslím si, že som bola lepšia a nedala som jej veľa šancí," povedala Ostapenková.

Swiateková postúpila do osemfinále bez straty setu. Proti Ostapenkovej síce prišla hneď o prvý servis, no následne ju brejkla, zopakovala to aj v šiestom geme a prvý set vyhrala 6:3. V druhom prišla o podanie v druhej hre, v siedmej znížila na 3:4, ale následne opäť neudržala svoj servis a Ostapenková vyrovnala. Rozhodujúca časť už bola jasne v réžii lotyšskej hráčky, ktorá síce raz stratila svoj servis, ale súperku brejkla až štyrikrát a využila hneď prvý mečbal.

Osemfinále:

Jelena Ostapenková (Lot.-20) - Iga Swiateková (Poľ.-1) 3:6, 6:3, 6:1

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});