Motošportový svet smúti: Nečakaná smrť majiteľa úspešného tímu († 56)

Obrovský šok. Svet navždy opustil majiteľ tímu Paul Bird Motorsport (PBM) Paul Bird († 56). Stalo sa tak po krátkom pobyte v nemocnici. ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Obrovský šok. Svet navždy opustil majiteľ tímu Paul Bird Motorsport (PBM) Paul Bird († 56). Stalo sa tak po krátkom pobyte v nemocnici. Jeho rodina zatiaľ odmietla poskytnúť bližšie informácie.

Bird získal v Bennetts British Superbike Championship celkovo osem titulov. Svoj tím viedol taktiež na majstrovstvách sveta superbikov medzi rokmi 2009 a 2011.

(ilustračné foto).
Obrovská tragédia v Brazílii: Nehoda fanúšikovského autobusu si vyžiadala viacero obetí Zobraziť článok

Smutnú správu v piatok podvečer zverejnil oficiálny účet šampionátu Bennetts British Superbike. „Bennetts British Superbike Championship je hlboko zarmútená náhlou stratou Paula Birda, majiteľa tímu Paul Bird Motorsport, ktorý je historicky najúspešnejší. Paul Bird zomrel v piatok vo veku 56 rokov potom, čo strávil krátky čas v nemocnici. Paulova rodina prosí o súkromie," píše sa vo vyhlásení na sociálnych sieťach.

Jeho stajňa Paul Bird Motorsport získala dohromady osem majstrovských titulov, na ktoré dosiahla medzi rokmi 2002 a 2019. Šancu dal aj bývalému jazdcovi MotoGP Scottovi Reddingovi, ktorý sa k tímu pripojil v roku 2019. Sám jazdec vyjadril smútok z nečakaného úmrtia v komentároch pod príspevkom. „To sú tak smutné správy. Odpočívaj v pokoji! Ďakujem, že si mi dal príležitosť vrátiť moju kariéru na tú správnu cestu," napísal Redding. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk