Schumacherov syn prehovoril: Pravda o detstve so slávnym otcom!

Opäť raz sa otvoril. A možno prezradil aj viac, ako plánoval! Mick Schumacher (24), ktorý je s tímom Mercedes na Veľkej cene Talianska ...
  • Zdroj: Northfoto

Opäť raz sa otvoril. A možno prezradil aj viac, ako plánoval! Mick Schumacher (24), ktorý je s tímom Mercedes na Veľkej cene Talianska na okruhu v Monze, poskytol exkluzívny rozhovor nemeckému Sky Sports, o ktorom informoval portál bild.de.

Porozprával v ňom o detstve s otcom – sedemnásobným šampiónom F1 Michaelom Schumacherom (54), ale aj o tom, čo by on sám rád v kokpite dokázal. 

FOTOGALÉRIA: Schumacherov syn opäť raz porozprával o detstve so slávnym otcom

„Bolo mi odmalička jasné, že otec je pretekársky jazdec. Nebol som si však celkom istý, aký slávny naozaj je. Veľmi mi pomohol, bez jeho tipov by som tu dnes určite nebol,“ začal Mick, ktorý je s Mercedesom v Monze ako rezervný jazdec. Potom neobišiel ani to, ako to bolo, keď začal s motokárami.

Skúšal všeličo

„Otec na mňa skúšal rôzne taktiky. Niekedy sa snažil byť veľmi prísny, niekedy vôbec, len aby videl, nad čím sa budem rozčuľovať. Nastalo niekoľko momentov, kedy som rozmýšľal, čo som urobil zle. Ale tie chvíle ma držali ďalej. Myslel som si, že byť raz hore a raz dole patrí k motoršportu. Vždy mi hovoril, aby som na to vôbec nemyslel a dostal zo seba to najlepšie,“ zaspomínal si Mick, ktorý kariéru začal pod dievčenským menom mamy - Betsch.

V kvalifikácii VC Talianska triumfoval Carlos Sainz na Ferrari.
Dramatická kvalifikácia na VC Talianska: Carlos Sainz sa zaskvel na domácej trati Ferrari Zobraziť článok

Nikdy som nemusel

Súčasne pridal aj to, že otec, ktorý sa na verejnosti neobjavil od vážneho zranenia na rodinnej lyžovačke v roku 2013 a o jeho zdravotnom stave nie sú známe detaily, na neho nikdy netlačil. „Nikdy na mňa netlačil, aby som bol automobilovým pretekárom. Opakovane zdôrazňoval – už na to ani nemysli. Od začiatku mi otec aj mama opakovali, že keď nechcem, nemusím. Samozrejme, to mi pomáhalo. Ubralo to z veľkého tlaku, ktorý som cítil,“ pokračoval sympatický mladík, ktorý vie, akou ťarchou je pre neho meno, ktoré nosí.

Veľký sen

Prezradil, že v Haase necítil dôveru šéfa tímu Günthera Steinera, no v Mercedese sa môže vždy spoľahnúť na Tota Wolffa. Nevedel povedať, do akého tímu sa vo Formule 1 vráti, no mohol povedať, že v elitnej kategórii má ešte jeden veľký cieľ, ktorým nie je nič iné ako titul majstra sveta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});