Švajčiarsky veterán sa zapísal do histórie US Open: Najstarší víťaz za posledných 31 rokov!

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka sa v zápase úvodného kola dvojhry mužov na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku ...
  • Zdroj: TASR/AP

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka sa v zápase úvodného kola dvojhry mužov na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku proti Japoncovi Jošihitovi Nišiokovi postaral o zaujímavý zápis.

Ako uviedol oficiálny web podujatia vo Flushing Meadows, už 38-ročný rodák z Lausanne sa stal najstarším víťazom „singlového duelu“ na US Open od roku 1992. Počas turnaja pred 31 rokmi sa legendárny Američan Jimmy Connors dostal do 2. kola US Open už ako 40-ročný veterán.

FOTOGALÉRIA: Švajčiarsky veterán sa zapísal do histórie US Open

Wawrinka v New Yorku získal v roku 2016 posledný zo svojich troch grandslamových titulov a je nadšený, že stále môže hrať na najvyššej úrovni. „Nikdy som nezabudol, prečo som začal s tenisom a o čom som sníval, keď som bol mladý. Hrať US Open, grandslamových turnajoch, veľkých podujatiach, hrať na okruhu ATP Tour, jednoducho byť tu... Som rád, že na tejto úrovni stále hrám,“ poznamenal Wawrinka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});