Bývalý prezident Juventusu má dôvod na radosť: Odvolací tribunál mu zredukoval prísny trest

Odvolací tribunál Talianskej futbalovej federácie (FIGC) znížil bývalému prezidentovi Juventusu Turín Andreovi Agnellimu zákaz činnosti ...
  • Zdroj: TASR/AP

Odvolací tribunál Talianskej futbalovej federácie (FIGC) znížil bývalému prezidentovi Juventusu Turín Andreovi Agnellimu zákaz činnosti z pôvodných 16 na 10 mesiacov. Zredukoval mu aj pokutu zo 60.000 na 40.000 eur.

Nemecký brankár Marius Gersbeck.
Spoluhráč Petra Pekaríka vo vážnych problémoch: Skončí za mrežami?! Zobraziť článok

Niekdajší mecenáš klubu dostal of FIGC 16-mesačný zákaz činnosti za účasť na finančných machináciách. Počas prvej vlny pandémie COVID-19 v roku 2020 Juventus oznámil, že jeho hráči a zamestnanci súhlasili s tým, že sa vzdajú štyroch mesačných platov, aby pomohli klubu. Podľa dôkazov, medzi ktoré patria aj správy v aplikácii WhatsApp, však vedeli, že to bude vždy len jeden mesiac platu. Zvyšok im klub vrátil prostredníctvom iných spôsobov, ako sú prémie a sponzorské zmluvy, ktorými sa v skutočnosti snažil zamaskovať platby.

Spolu s nadväzným škandálom okolo prestupových poplatkov, ktoré klub umelo nadsadil s cieľom zvýšiť kapitálové zisky, to viedlo k 10-bodovému trestu pre Juventus v Serii A a vylúčeniu zo súťaží UEFA na sezónu 2023/2024. Informoval o tom portál football-italia.net.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});