Šokujúce priznanie uznávaného rozhodcu: Úmyselne ovplyvnil anglické derby! Vraj nechcel uškodiť kolegovi

Niekdajší rozhodca anglickej futbalovej Premier League po roku priznal, že spravil veľkú chybu počas londýnskeho derby medzi Chelsea ...
  • Zdroj: Getty Images

Niekdajší rozhodca anglickej futbalovej Premier League po roku priznal, že spravil veľkú chybu počas londýnskeho derby medzi Chelsea a Tottenhamom.

V spomenutom súboji z auguste 2022 v pozícii obsluhy videoasistenta rozhodcu (VAR) totiž Mike Dean neupozornil hlavného arbitra Anthonyho Taylora na nedovolený zákrok obrancu "kohútov" Cristiana Romera na beka súpera Marca Cucurellu. Z rohu, ktorý nasledoval po incidente, hosťujúci Harry Kane v šiestej minúte nadstaveného času vyrovnal na konečných 2:2.

"Po zápase som Anthonymu povedal: 'Nechcel som ťa poslať k obrazovke po všetkom, čo sa v zápase stalo.' Nechcel som ho poslať opakovane hodnotiť verdikt, pretože je to kamarát a tiež kolega, aby som mu nespôsobil ešte väčší smútok, ako dovtedy mal," povedal Dean v podcaste Up Front.

Mike Dean v rokoch 2000 až 2022 viedol z pozície hlavného rozhodcu 553 zápasov Premier League. V minulej sezóne pracoval ako obsluha systému VAR, po incidente na štadióne Stamford Bridge si na dva mesiace vyžiadal pauzu.

"Po tak veľkej chybe som bol veľmi sklamaný. Ak by hostia neskórovali, nebol by to až taký problém. Práca s VAR-om ma desila, preto som požiadal o voľno, jednoducho to nebolo pre mňa," pokračoval Dean. Prezradil tiež, že cestou na zápasy dúfal, že sa nič nestane a občas pred obrazovkou akoby skamenel. Po spomenutej pauze pracoval v uvedenej funkcii opäť, po 11. februári 2023 však už absentoval v ligových zápasoch z výkonnostných dôvodov.

Po spomenutom súboji v stĺpčeku pre denník denník The Daily Mail niekdajší arbiter napísal, že Taylora neupozornil na možné pochybenie, pretože nepovažoval zákrok Romera za násilné správanie.

Riadiacim orgánom rozhodcov v anglickom futbale je organizácia Professional Game Match Officials Limited, ktorá sa zatiaľ k vyjadreniam Mika Deana nevyjadrila.

Tréner Jurgen Klopp (FC Liverpool)
Tréner Klopp má toho už plné zuby: Opustí Salah Liverpool? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});