Dojímavé scény: Amputovali mu nohy, ex-krasokorčuliar sa vrátil na ľad

Bývalý ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov (46) sa po vážnych zdravotných problémoch vrátil späť na ľad.

Bývalý ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov (46) sa po vážnych zdravotných problémoch vrátil späť na ľad.

Fotogaléria

Počas vystúpenia jeho manželky v Soči sa objavil medzi účastníkmi. Diváci na tribúne mu pripravili búrlivé privítanie. V priebehu jeho emotívnej reči nechýbali ani slzy. Na ľade nestal takmer rok.

V januári ho hospitalizovali v nemocnici so zápalom pľúc. Následne sa začal jeho stav výrazne zhoršovať: krvácanie do mozgu, mŕtvica a porucha krvného obehu. Bol na tom veľmi zle, lekári pripravovali rodinu na najhoršie. Kostomarov ale bojoval o svoj život hrdinsky. Prežil to, ale prišiel o obe nohy a niekoľko prstov na ruke.

Alfredsson ako kapitán Ottawy na Mariána vkuse dohliadal, bol totiž jeho obľúbencom.
Alfredsson mal Hossu pod dohľadom v čase, keď v NHL ešte len začínal: Z hanblivého chlapca je žijúca legenda! Zobraziť článok

Rodák z Moskvy po prebudení z umelého spánku začal s rehabilitáciou, dokonca sa teraz postavil aj na ľadovú plochu. Štadión ho privítal búrlivým potleskom. Kostomarov im prečítal časti listov od fanúšikov, ktoré dostával, keď ležal v nemocnici. Niektorí účastníci šou sa neubránili slzám.

„Roman, si silný a úžasný športovec. Milujeme ťa. Nech je uzdravenie tvojím ďalším víťazstvom,“ odkázal mu jeden z fanúšikov. „Roman, jednoducho ži! Buď tu pre svoju rodinu a fanúšikov. Všetci ťa milujeme, si pre mňa ako syn,“ napísal mu ďalší.

Na snímke vľavo v popredí tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss a za ním tréner Limasolu Aleksej Špilevskij.
Weissa potešil výkon, toto ho však veľmi mrzí: Odveta? Budeme tam musieť dať gól Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});