Kristián Koštrna po zbabranom zápase proti SC Dnipro-1: Žiadne bláznenie, treba pokoj a rozum!

Výrazný škrt cez rozpočet pred budúcotýždňovou odvetou v Košiciach! Futbalový Spartak Trnava zbabral prvý súboj play-off Konferenčnej ...
  • Zdroj: dk

Výrazný škrt cez rozpočet pred budúcotýždňovou odvetou v Košiciach! Futbalový Spartak Trnava zbabral prvý súboj play-off Konferenčnej ligy proti ukrajinskému tímu Dnipro-1, hoci mal všetko vo vlastných rukách.

FOTOGALÉRIA: Kristián Koštrna

Prakticky celý zápas hral presilovku, kontroloval vývoj, dostal sa do nádejného vedenia, no fatálny skrat ho stál lepší výsledok a možno aj postup. Namiesto druhej gólovej poistky totiž daroval súperovi pokutový kop, ktorý z jedinej strely na bránku vyrovnal.

Trnava nastavila pred týždňom proti Lechu Poznaň latku vysoko. Namaškrtení fanúšikovia opäť vypredali Štadión Antona Malatinského a spolu s hráčmi sa viezli na víťaznej vlne. Stačil jeden nezmyselný kiks v defenzíve a eufória bola preč. „Je ťažké sa cez to prehrýzť. Mohli a mali sme ísť do druhého zápasu s lepším výsledkom. Po chybe sme si to sami skomplikovali. Nemôžeme sa teraz zblázniť. Musíme ostať pokojní a rozumní. V odvete je všetko otvorené,“ vravel sklamaný obranca Kristián Koštrna.

Spartak pustil veľkú príležitosť z rúk. Iba brániaceho sa a vpredu úplne neškodného súpera mal takmer na lopatkách. Pri stupňujúcej sa prevahe po vedúcom góle Kelvina Oforiho stačil druhý úder a v malom Ríme mohli pomaly rátať s pohárovou jeseňou. „Nie je to ľahší súper ako predtým Lech Poznaň. Ľudia si mysleli, že príde Dnipro a dáme mu doma trojku. Sú to však šikovní, dynamickí chlapci. Musíme si na nich dať pozor aj o týždeň a ešte viac sa zomknúť.“

Dnipro-1, ktoré hráva domáce pohárové zápasy v Košickej futbalovej aréne, nastúpilo bez hlavného trénera. Po neúspešnom vstupe do sezóny odstúpil tri dni pred týmto zápasom. Mužstvo viedol tréner brankárov. „Vyhodili trénera zo dňa na deň, ale za krátky čas sa nedá nič nové stihnúť. Hrali to, čo predtým. V odvete možno niečo zmenia v taktike, no nemyslím si, že by nás mohli prekvapiť. Bude to 50:50. Sme blízko skupinovej fázy, ale aj veľmi ďaleko. V Trnave všetci snívame o tom, že sa nám podarí postúpiť,“ doplnil Koštrna.

Spartak sa počas číselnej prevahy dostával do gólových šancí, neviedlo to však k takej efektivite ako minulý týždeň proti poľskému súperovi. No tutovky, v akých sa ocitli Procházka, Djuričin či Daniel, by mali skončiť v sieti. „Podpora z tribún bola fantastická. Hráčovi sa hrá úplne inak pred plným domom. Dokáže ho to dohnať na maximum. Verím, že nás priaznivci prídu podporiť aj do Košíc,“ vyslovil želanie Koštrna.

Vôbec by sa nehneval, keby strelcov Trnavy zahanbil ako proti Lechu Poznaň obranca Lukáš Štetina. „Bodaj by mu to tam ešte raz padlo. Ak by zabezpečil postup, išiel by som za ním do Lukáčoviec a voľačo by sme spolu popili.“

Na snímke hráči Trnavy pózujú pre skupinovú fotografiu pred prvým zápasom play off Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbale FC Spartak Trnava - SC Dnipro-1 v Trnave v stredu 23. augusta 2023.
Slová aktérov po bolestivej remíze: Spartakovci neskrývali sklamanie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk