VC Holandska formuly jeden v ohrození: Taxikári chystajú protesty

Bude to zaujímavé! V nedeľu je na okruhu Zandvoort na severe Holandska na programe ďalšie pokračovanie seriálu F1, no podľa správ z usporiadateľskej ...
  • Zdroj: TASR

Bude to zaujímavé! V nedeľu je na okruhu Zandvoort na severe Holandska na programe ďalšie pokračovanie seriálu F1, no podľa správ z usporiadateľskej krajiny GP Holandska v nedeľu 27. augusta môžu ohroziť demonštrácie.

Tých sa obávajú organizátori, podľa ktorých sa miestni taxikári pripravujú na protesty, čo môže spôsobiť v súvislosti s VC Holandska formuly 1 vážny problém.

Napätie medzi organizátormi, úradmi a taxikármi rastie, pretože nie všetci dostali povolenie na vstup do okolia trate. Spor vyvolala skutočnosť, že 150 taxikárov v Haarleme nedostalo povolenie, takže počas Veľkej ceny nemôžu jazdiť do blízkosti trate.

Organizátori očakávajú 100 000 divákov denne, no podľa miestneho hovorcu neplánujú vydať ďalšie povolenia na vstup práve preto, že v minulosti došlo počas podujatia k mnohým prešľapom.

Podľa holandského denníka De Telegraaf mnohých taxikárov pobúrilo, že viacerí ich kolegovia, ktorí v danej oblasti ani nepracovali, dostali povolenia, pričom mnohí miestni boli odmietnutí.

Frustrovaní vodiči chystajú údajne na sobotu a nedeľu na nejakú demonštráciu, ktorá môže poriadne skomplikovať život organizátorom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk