Neúčasť Tourminátora na Vuelte otvára novú možnosť: Uvidíme Sagana na Okolo Slovenska?

Príbeh Petra Sagana (33) nám opäť ponúka cyklistickú zápletku! V júni to vyzeralo, že náš slovenský fenomén pôjde vyskúšať šťastie na ...
  • Zdroj: anc

Príbeh Petra Sagana (33) nám opäť ponúka cyklistickú zápletku! V júni to vyzeralo, že náš slovenský fenomén pôjde vyskúšať šťastie na legendárnej Vuelte, dnes je však jasné, že sa na záverečnej Grand Tour v kalendári neobjaví.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

To dáva teoreticky priestor na to, aby sa trojnásobný majster sveta predstavil na domácom podujatí Okolo Slovenska.

Sagan nefiguruje v nominácii tímu TotalEnergies na španielsku Vueltu. Lídrom stajne na záverečnej Grand Tour v kalendári by mal byť Belgičan Steff Cras. Na súpiske je aj jeho krajan Dries Van Gestel a francúzski pretekári Thomas Bonnet, Fabien Doubey, Alan Jousseaume, Pierre Latour, Paul Ourselin a Geoffrey Soupe. Pôvodne sa očakávalo, že Sagan sa na prestížnom podujatí predstaví, napokon je všetko inak.

Jeho neúčasťou na Vuelte sa však otvára možnosť, že by trojnásobný majster sveta mohol štartovať na domácich pretekoch Okolo Slovenska. Tie sa uskutočnia od 13. do 17. septembra. „Podľa našich informácií nemá Peter Sagan v danom čase žiadne preteky. O jeho účasti ešte vedenie pretekov rokuje, definitívne to budeme vedieť až začiatkom septembra,“ uviedla na otázku Nového Času PR manažérka SZC Katarína Ďurková.

Peter Sagan.
Tŕpky koniec! Sagan vynechá záverečnú Grand Tour sezóny Zobraziť článok

Vuelta a España štartuje v sobotu 26. augusta v Barcelone a vyvrcholí 17. septembra v Madride. Poslednou Grand Tour v kariére Sagana tak zostane tohtoročná Tour de France. Slovenský cyklista už dávnejšie potvrdil, že táto sezóna bude jeho poslednou na ceste. V roku 2024 plánuje pretekať za tím Specialized Factory Racing v horskej cyklistike a chcel by reprezentovať Slovensko v cross country na OH v Paríži. Na MS v Glasgowe však obsadil až 63. miesto a olympijskú miestenku si zatiaľ nevybojoval. Môže ju získať ešte prostredníctvom Svetového pohára alebo vďaka voľnej karte. Očakáva sa preto, že na jeseň bude pretekať aj na horskom bicykli.

Peťov program

3. 9. Bretagne Classic

13. - 17. 9 Okolo Slovenska ???

1. 10. Tour de Vendée

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});