Obrovská tragédia v Brazílii: Nehoda fanúšikovského autobusu si vyžiadala viacero obetí

Sedem fanúšikov brazílskeho futbalového klubu Corinthians zo Sao Paula zahynulo pri nehode autobusu, ktorým sa vracali zo sobotňajšieho ...
  • Zdroj: acs

Sedem fanúšikov brazílskeho futbalového klubu Corinthians zo Sao Paula zahynulo pri nehode autobusu, ktorým sa vracali zo sobotňajšieho zápasu tamojšej najvyššej súťaže na pôde tímu Cruzeiro v Belo Horizonte (1:1). Pri havárii sa podľa miestnej polície zranilo ďalších 36 ľudí.

Futbalistka Olga Carmonová sa tesne po finále MS dozvedela smutnú správu.
Zlato v tieni tragédie: Kapitánka sa po finále dozvedela zdrvujúcu správu Zobraziť článok

Autobusu s členmi fanúšikovskej skupiny Gavioes da Fiel sa podľa účastníkov nehody pokazili brzdy a prevrátil sa, keď sa vodič snažil vyhnúť čelnej zrážke s iným autobusom idúcim v protismere.

Klub Corinthians v oficiálnom stanovisku ponúkol pomoc rodinám obetí a ostatní účastníci najvyššej brazílskej futbalovej súťaže tiež vyjadrili pozostalým úprimnú sústrasť. K tragédii zaujal stanovisko aj brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva, ktorý je fanúšik Corinthians.

Tímy Cruzeiro a Corinthians sa nachádzajú hneď pri sebe v druhej polovici priebežnej 20-člennej tabuľky brazílskej Série A, Cruzeiru patrí 12. miesto so ziskom 25 bodov z 20 zápasov a Corintians je o priečku nižšie s 24 bodmi z 19 duelov.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk