Preteky L’Étape 2023 si vyskúšal aj hokejový obor: Chára po páde s krvavou rukou!

Zdeno Chára (46) je známy skôr ako hokejová legenda, cez víkend však ukázal svoju odvahu aj v úplne inej sfére. Na populárnych cyklistických ...
  • Zdroj: L'Etape, greb TV Markíza

Zdeno Chára (46) je známy skôr ako hokejová legenda, cez víkend však ukázal svoju odvahu aj v úplne inej sfére. Na populárnych cyklistických pretekoch L’Étape Slovakia sa stal hlavným lákadlom, no, bohužiaľ, jeho ambiciózne úsilie na trati skončilo náhlym pádom.

FOTOGALÉRIA: Preteky L’Étape 2023 si vyskúšal aj hokejový obor

Na tretí ročník slovenskej verzie populárnych cyklistických pretekov pre širokú verejnosť L’Étape Slovakia by Tour de France sa prihlásil rekordný počet amatérskych cyklistov. Podujatie, organizované podľa vzoru etapy na legendárnej Tour, sa v okolí Bratislavy uskutočnilo tento víkend, pričom na štart pred budovou nového SND sa v nedeľu postavili aj také hviezdy ako Zdeno Chára či Marek Hamšík.

Chára, ktorý je známy svojou výnimočnou fyzickou kondíciou, sa pustil do výzvy pretekov s veľkým nadšením. Stretol sa však so svojím najväčším súperom - s náročnými horskými terénmi a nepredvídateľnými podmienkami. V priebehu pretekov sa snažil držať krok s ostatnými cyklistami, no pri ostrých zákrutách v polovici trate medzi Limbachom a Troma brestami nešťastne stratil kontrolu nad bicyklom a skončil na zemi.

Našťastie, Chára utrpel len drobné zranenia, no preteky musel nakoniec kvôli rozbitej prehadzovačke opustiť. Najviac si to odniesla jeho pravá časť tela, ktorá bola celá odretá. Cháru, vysokého viac ako dva metre, museli lekári ošetriť na mieste, no nakoniec skončil aj v nemocnici.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});