Šéf Slavie Praha vychválil košickú organizáciu: Nech sa darí ľuďom aj futbalu!

Krásne slová. Slavia Praha si vo štvrtok vďaka remíze 1:1 s ukrajinským Dniprom zaistila postup do ďalšieho kola Európskej ligy. Odvetný ...
  • Zdroj: TASR

Krásne slová. Slavia Praha si vo štvrtok vďaka remíze 1:1 s ukrajinským Dniprom zaistila postup do ďalšieho kola Európskej ligy. Odvetný zápas sa kvôli vojne na Ukrajine odohral v Košiciach a predseda predstavenstva zošívaných Jaroslav Tvrdík si tento azyl nemohol vynachváliť. Na sociálnej sieti sa vyjadril aj k porazenému súperovi.

FOTOGALÉRIA: Šéf Slavie Praha vychválil košickú organizáciu

„Chcel by som poďakovať všetkým v Košiciach za neskutočné pohostenie pre klub, A-tím i našich fanúšikov. Pogratulovať ku štadiónu, až ho dokončia, bude to nádhera. Samozrejme, skvelý trávnik. Famózna kuchyňa. Nech sa darí ľuďom aj futbalu," uviedol na adresu košického futbalového klubu.

V príspevku nezabudol ani na ukrajinský tím, ktorý kvôli vojne hrá európske pohára mimo svojho územia. „Počúvať, ako vedenie klubu strieda manažment s účasťou na fronte, je hrôza. Nech majú čo najskôr mier a ich najväčšou starosťou je futbalový výsledok. Ukrajinské tímy by mali ísť priamo do základných skupín," vyslovil vskutku zaujímavý názor, ktorý aj vysvetlil.

„Základnou hodnotou futbalu je fair-play a naše a ich podmienky sú jednoducho dramaticky iné. Držte sa, Dnipro-1!" napísal na záver. Pod jeho príspevkom sa následne strhla búrlivá diskusia, v ktorej sa väčšina zhodla, že je síce hrozné, čo sa na Ukrajine deje, ale ukrajinské kluby by nemali mať úľavy.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk