Veľkolepá rozlúčka Hossu v tieni tragédie: Smrť brata jednej z hviezd!

Ľudia sa išli potrhať! Trenčín bol v piatok 18. augusta dejiskom atraktívnych súťaží a zábavy, ale predovšetkým skvelej exhibície, ktorá ...
  • Zdroj: fab

Ľudia sa išli potrhať! Trenčín bol v piatok 18. augusta dejiskom atraktívnych súťaží a zábavy, ale predovšetkým skvelej exhibície, ktorá dala definitívnu bodku za parádnou kariérou v NHL jedného z najúspešnejších hráčov v slovenskej hokejovej histórii.

FOTOGALÉRIA: Marián Hossa rozlúčka

Marián Hossa (44) totiž v tento pre neho špeciálny dátum usporiadal tzv. Goodbye Game 81, pričom do mesta,v ktorom vyrastal, dotiahol osobnosti najväčšieho hokejového kalibru.

Hossamánia vypukla v Trenčíne už od skorých ranných hodín. Pobláznení fanúšikovia obkľúčili najskôr hotel Elizabeth, kde boli všetci významní hostia ubytovaní, ale neskôr sa postupne zaplnilo aj Mierové námestie, kde Marián s partiou celú veľkú slávnosť odpálili. Takúto pompéznu rozlúčkovú akciu ešte nezažil žiaden slovenský hokejista! Hossa sa vo svete hokeja stal synonymom pre výnimočnosť, oddanosť a obrovské odhodlanie uspieť. Aj vďaka týmto vlastnostiam odohral v NHL dohromady 1 309 zápasov, v ktorých nazbieral 1 134 (525 + 609) kanadských bodov. Jeho najväčším úspechom je však bezpochyby zisk troch Stanley Cupov s Chicagom Blackhawks, ako aj vlaňajšie uvedenie do Siene slávy NHL.

Marián Hossa si užil svoju rozlúčku.
Marián Hossa netajil emócie: Mal som čo robiť, aby som neplakal Zobraziť článok

Na veľkolepý exhibičný zápas si na Zimný štadión Pavla Demitru Hossa pozval v piatok 32 hráčov z celého sveta. Nechýbali také legendy ako Pálffy, Bondra, Šatan, Chára, Lidström, Alfredsson, Keith a ďalší. Podobne ako jeho nezabudnuteľné okamihy na ľade, aj Hossova rozlúčka s kariérou bola vskutku nezabudnuteľná. „Myšlienka tejto rozlúčky vzišla už dávnejšie. Prvotne som jej nebol príliš naklonený, ale agent a kamarát Peter Neveriš ma nahováral, že by bolo pekné rozlúčiť sa takýmto zápasom doma na Slovensku. Časom som sa pozrel na to z iného pohľadu a povedal som si, že do toho pôjdem,” uviedol samotný Hossa.

Slávnostná udalosť sa konala na plne zaplnenom štadióne, kde sa stretli fanúšikovia, spoluhráči, rodina i priatelia, aby zanechali svoj osobný odkaz hokejovému velikánovi. Už pri príchode na štadión bolo pritom vidieť, že emócie prenikajú vzduchom. Emotívne prejavy a aplauz, ktoré sa ozývali, svedčili o tom, že Hossov vplyv siahal ďaleko za hranice hokejového ľadu. Na samotnej rozlúčke sa objavila aj bývalá tenistka a dnes dvojnásobná mamička Dominika Cibulková, ktorá sa ocitla aj na pódiu na trenčianskom námestí, kde sa popoludní konalo rozdelenie Mariánových hostí do jednotlivých tímov.

Momentky z rozlúčky Mariána Hossu.
Štýlová rozlúčka Mariána Hossu: Diváci si užili atraktívny exhibičný zápas s množstvom gólov Zobraziť článok

Tragédia v rodine Sharpa

Veľká rozlúčka sa však nezaobišla bez komplikácií. Na letisku vo Viedni sa musel otočiť kanadský útočník Patrick Sharp (41), ktorého počas cesty na Slovensko zastihla tragická správa o úmrtí jeho brata. V exhibícii ho nahradil Tomáš Jurčo. Na poslednú chvíľu zo zostavy však vypadol Švéd Henrik Zetterberg, ktorý vôbec nepricestoval.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});