Nástupca majstra Petra? Bronz z MS pre žiaka Saganovej akadémie

Zrejme prichádza veľké striedanie stráží. Peter Sagan (33) obsadil na MS v horskej cyklistike v Glasgowe iba 63. miesto.
  • Zdroj: fb/MartinSvrcek

Zrejme prichádza veľké striedanie stráží. Peter Sagan (33) obsadil na MS v horskej cyklistike v Glasgowe iba 63. miesto.

Nevybojoval si tak miestenku na budúcoročné olympijské hry v Paríži a so svetovým šampionátom sa rozlúčil bez výrazného výsledku. Na druhej strane potešil odchovanec jeho akadémie Martin Svrček (20), ktorý pre Slovensko získal na ceste bronz v pretekoch do 23 rokov.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan a Martin Svrček

Sagan odštartoval spolu s hviezdnym Holanďanom Mathieuom van der Poelom z piateho radu. Tridsaťtriročný Slovák sa vyhol hromadnému pádu na štarte a v začiatočnej fáze sa držal okolo 30. miesta, van der Poel odstúpil po páde na konci prvého kola.

Sagan sa však začal postupne prepadávať, figuroval v piatej desiatke a v piatom z ôsmich kôl ho predstihli Arias Cuervo z Kolumbie, Slovinec Rok Naglič i Tomer Zaltsman z Izraela.

Ako na OH?

To znamenalo v podstate koniec nádeje na olympijskú miestenku, Sagan ju môže ešte získať prostredníctvom Svetového pohára či vďaka voľnej karte. „Odštartovalo sa strašne na plný plyn. Prvé tri kolá to bolo hrozne ťažké a vravel som si, že len vydržať. No musel som si jedno kolo trošku oddýchnuť, a tak som sa trochu prepadol nižšie.

(ilustr. foto)
Tragédia na cestách: Hráč († 29) a tréner († 48) zahynuli pri autonehode Zobraziť článok

Potom som sa zasa začal dostávať do tempa a bolo to už lepšie a lepšie. Je jasné, že po tých rokoch v cestnej cyklistike si musím upraviť tréningy na úplne inú intenzitu,“ vyjadril sa Sagan v cieli.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk