Sagan si odkrútil premiéru na MS: Závodný trhák v Glasgowe

Novozélandský horský cyklista Samuel Gaze obhájil na MS v Glasgowe zlatú medailu v cross country na krátkej trati.

Novozélandský horský cyklista Samuel Gaze obhájil na MS v Glasgowe zlatú medailu v cross country na krátkej trati.

Fotogaléria

Vo štvrtkových pretekoch triumfoval tesne pred Francúzom Victorom Koretzkým, tretí finišoval s dvojsekundovým odstupom Brit Thomas Pidcock. Slovenský reprezentant Peter Sagan zaostal za víťazom o minútu a 9 sekúnd a obsadil 37. miesto. Jeho krajan Matej Ulík skončil na 46. priečke, keď ho z trate odvolali tri kolá pred koncom.

Gaze sa v pretekoch na 11 okruhov s prevýšením 33 metrov držal od úvodu v popredí. V deviatom kole bol tretí, no následne sa predral na čelnú pozíciu, z ktorej ho už nikto nezosadil, aj keď Koretzky mohutne finišoval. Nadviazal tak na zlato z vlaňajších MS v Les Gets.

Sagan štartoval z posledného radu, keďže nemal žiadne body v rebríčku UCI. V 2. kole sa posunul na 29. pozíciu, no v priebehu ďalších dvoch kôl klesol na 44. priečku, ktorú dokázal v závere ešte trochu vylepšiť.

Pôvodne sa mal slovenský reprezentant predstaviť na MS až cez víkend, no dostal výnimku a možnosť súťažiť už aj vo štvrtok. Klasické preteky, na ktorých zabojuje Sagan o miestenku v horskej cyklistike na OH 2024 v Paríži, sú na programe v sobotu (16.30 SELČ).

Národné farby Peťovi náramne svedčia.
Peter Zanický to otvorene priznal: Sagan už dlhšie nepatrí medzi elitu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});