Vo štvrťfinále MS majú prevahu tréneri: Bolo ich dvanásť, zostala len jedna

Bolo ich dvanásť, ostala jediná! Toto konštatovanie platí pre vrcholiace MS futbalistiek v Austrálii a na Novom Zélande, kde tak na trénerskom ...
  • Zdroj: getty images

Bolo ich dvanásť, ostala jediná! Toto konštatovanie platí pre vrcholiace MS futbalistiek v Austrálii a na Novom Zélande, kde tak na trénerskom poste ostala prevaha mužov. Jedinou trénerkou tímu, ktorý sa prebojoval do štvrťfinále, je holandská trénerka Angličaniek Sarina Wiegmannová (56).

FOTOGALÉRIA: Sarina Wiegmannová

Sarina sa narodila v Holandsku, a tým, že ostala „poslednou mohykánkou pri trénerskom kormidle“ len potvrdzuje svoje kvality. Že je jednou z najlepších vo svojom odbore s tromi oceneniami pre FIFA World Coach of the Year v ženskom futbale.

Anglická futbalistka Lauren Jamesová (vpravo) predviedla nechutný zákrok, po ktorom videla červenú kartu.
Anglická futbalistka prelomila mlčanie: Sľub fanúšikom po zákernom faule Zobraziť článok

Ona sama považuje za svoj najväčší úspech prekvapivý titul majsteriek Európy, ku ktorému v roku 2017 ako hlavná trénerka priviedla svoje krajanky - Holanďanky. Futbalové tamtamy však oveľa viac hovoria o roku 2022, keď získala rovnaký titul s reprezentáciou Anglicka, ktorú vedie od roku 2021.

„Už nás čaká len pár krokov, ale tie budú najťažšie,“ vyhlásila sympaťáčka, ktorá si ako malá strihala vlasy nakrátko, len aby hrávala futbal v mužstve svojho brata - dvojčaťa Toma. Ona pri futbale vytrvala, on je už len divákom a veľkým fanúšikom svojej sestry.

Futbalista Zsolt Kalmár (uprostred).
Je to oficiálne: Dunajská Streda prišla o hviezdu tímu! Zobraziť článok

Štvrťfinálové dvojice MS žien:

Španielsko - Holandsko

Japonsko - Švédsko

Austrália - Francúzsko

Anglicko - Kolumbia

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk