Kolumbia sa ponorila do smútku: Bývalá majsterka sveta (†60) bola zastrelená!

Obrovská strata. Zomrela vôbec prvá kolumbijská majsterka sveta v inline rýchlokorčuľovaní Luz Mery Tristánová (†60). Bývalá športovkyňa ...
  • Zdroj: iStock

Obrovská strata. Zomrela vôbec prvá kolumbijská majsterka sveta v inline rýchlokorčuľovaní Luz Mery Tristánová (†60). Bývalá športovkyňa a ikona juhoamerického korčuľovania prišla o život zbraňou svojho snúbenca, ktorý sa k vražde priznal.

Tristánová bolo veľkou postavou kolumbijského športu. V roku 1990 sa stala prvou rodáčkou z juhoamerickej krajiny, ktorej sa podarilo triumfovať na majstrovstvách sveta v inline rýchlokorčuľovaní. Zažiarila tiež na Panamerických hrách v roku 1987, kde získala zlatú medailu v pretekoch na 5 000 metrov a bronz štafete.

Po kariére na šport nezanevrela. Vlastnila športové centrum, ktoré bolo pomenované po nej. Nachádza sa neďaleko mesta Cali a má 12 000 metrov štvorcových a ponúka široký záber rôznych aktivít.

Obľúbená športovkyňa bola zastrelená svojím snúbencom Andrésom Riccim, ktorý sa k vražde priznal a celkovo je obvinený zo štyroch závažných trestných činov. Tristánová po sebe zanechala päť detí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});