Bývalý prezident USA si nebral servítku pred ústa: Po vypadnutí sa posmieval najväčšej hviezde!

Bývalý prezident Spojených štátov Donald Trump (77) sa vysmieval futbalistke Megan Rapinoeovej (38) po tom, ako Američanky v nedeľňajšom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Bývalý prezident Spojených štátov Donald Trump (77) sa vysmieval futbalistke Megan Rapinoeovej (38) po tom, ako Američanky v nedeľňajšom osemfinále majstrovstiev sveta žien nestačili na Švédky a vypadli po penaltovom rozstrele. Ako pripomenul web insidethegames.biz, práve ona v minulosti kritizovala niekdajšieho šéfa Bieleho domu.

FOTOGALÉRIA: Bývalý prezident USA si nebral servítku pred ústa

Rapinoeová nepremenila vo štvrtej sérii rozstrelu svoj pokus a hoci jej nepresná strela ponad brvno bezprostredne neznamenala vypadnutie, keďže po nej neuspeli ešte ďalšie dve zámorské hráčky, Američanky napokon po siedmich sériách smútili, keďže Švédky v lotérii zvíťazili 5:4. Pre Rapinoeovú to bol trpký koniec na svetových šampionátoch, z ktorých má dve zlaté medaily z rokov 2015 a 2019.

„Šokujúca a úplne neočakávaná prehra amerického ženského futbalového tímu so Švédskom je plne symbolická pre to, čo sa deje s naším kedysi veľkým národom pod vedením pokriveného Joea Bidena. Mnohé z našich hráčok boli voči Amerike otvorene nepriateľské. Žiadna iná krajina sa nesprávala takýmto spôsobom, ba ani sa k tomu nepriblížila. Pekná strela Megan, USA idú do pekla! Urobme znova Ameriku skvelou,“ napísal Trump na platforme Truth Social, ktorú sám založil.

Na snímke americké futbalistky reagujú po prehre v penaltovom rozstrele nad Švédkami.
Favorizované Američanky neobhája titul na MS, vypadli v rozstrele Zobraziť článok

Exprezident USA pravdepodobne nevie Rapinoeovej zabudnúť jej vyhlásenie z roku 2019, keď bol Trump pri moci, že si už nikdy nedá ruku na srdce a nebude spievať národnú hymnu.

Americké družstvo sa premiérovo v histórii neprebojovalo do semifinále MS a prvýkrát nezískajú medailu, pričom Rapinoeová prehru so Švédkami označila ako „chorý vtip" a „čiernu komédiu". Rapinoeová, ktorá je otvorenou zástankyňou práv LGBT komunity a rodovej rovnosti, bola od roku 2016 medzi prvými známymi športovcami, ktorí si pri hymne pokľakli.

V spomenutom roku 2019 taktiež pobúrila Trumpa, keď vyhlásila, že keď Američanky vyhrajú MS, odmietne návštevu Bieleho domu. Futbalistka vtedy na adresu Trumpa poznamenala: „Myslím si, že sa snaží rozdeľovať, aby mohol dobývať, a nie spájať, aby sme my všetci zvíťazili.“

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});