Hrá v kvalitnejšej súťaži Messi alebo Ronaldo? Britská štúdia priniesla jasný výsledok

Koniec všetkých diskusií. Po decembrovom prestupe Cristiana Ronalda do saudskoarabskej Pro League a letnom presune Lionela Messiho do ...
  • Zdroj: NorthFoto

Koniec všetkých diskusií. Po decembrovom prestupe Cristiana Ronalda do saudskoarabskej Pro League a letnom presune Lionela Messiho do americkej MLS, sa mnohí fanúšikovia pýtali, ktorá súťaž je lepšia. Odpoveď definitívne priniesla štúdia britskej analytickej spoločnosti Opta Analyst.

FOTOGALÉRIA: Hrá v kvalitnejšej súťaži Messi alebo Ronaldo?

Síce do Saudskej Arábie momentálne prestupuje množstvo zvučných futbalových mien, no podľa výskumu Opta Analyst je stále kvalitnejšia americká MLS. Britská spoločnosť hodnotí výkonnosť jednotlivých klubov a na základe týchto výsledkov zostavuje rebríček najlepších líg sveta. Opta tentokrát vypracovala aj priame porovnanie Pro League a MLS.

Lepšou ligou sa zdá byť americká súťaž. Je totiž omnoho vyrovnanejšia. Saudskoarabské kluby Al Ittihad, Al Hilal a Al Nassr, ktoré prilákali najviac hráčov z Európy, síce majú vyššie hodnotenie než väčšina zámorských tímov, no až 13 zo 14 najhorších celkov oboch líg pôsobí práve v najväčšej krajine Arabského polostrova.

​Toto hodnotenie Opta pravidelne aktualizuje, čiže je možné, že sa v budúcnosti ešte zmení. Aktuálne však majú skvelý argument tí fanúšikovia, ktorí tvrdia, že Messi prestúpil do kvalitnejšej súťaže ako Ronaldo.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});