Peter Sagan: Posledná šanca na historický rekord!

Jeden z vrcholov historicky prvého spoločného cyklistického šampionátu v Glasgowe je na programe dnes a bude vrcholom aj pre celé Slovensko.
  • Zdroj: Northfoto

Jeden z vrcholov historicky prvého spoločného cyklistického šampionátu v Glasgowe je na programe dnes a bude vrcholom aj pre celé Slovensko.

Na štarte, cestné preteky elitnej kategórie mužov, ktorý je na progame o 10.30 SELČ, bude aj hviezdny Peter Sagan (33), pre ktorého to bude posledný štart na svetovom šampionáte na ceste. Už týždne sa v cyklistických i necyklistických kruhoch nehovorí o ničom inom, ako o tom či bude Tourminátor v hlavnej šou svetového šampionátu hviezdou, alebo len do počtu.

V pretekoch, ktoré odštartujú v škótskej metropole a s cieľom v najväčšom škótskom meste, to bude pre nedostižne najlepšieho cyklistu Slovenska posledná šanca na historický rekord, ktorým by bol štvrtý titul svetového šampióna.  

FOTOGALÉRIA: Bude Sagan v hlavnej šou MS hviezdou?

Žilinský rodák drží rekord v počte titulov v rade, to nedokázal nik okrem neho. Tri tituly vybojovali okrem Sagana ešte štyria cyklisti, dvaja Belgičania Eddy Merckx (1967, 1971 a 1974) a Rik van Steenbergen (1949, 1956 a 1957), Španiel Óscar Freire (1999, 2001 a 2004) a Talian Alfredo Binda (1927, 1930, 1932), no štyri triumfy na majstrovstách sveta, to ešte nikto nikdy nedokázal. Iste, v 33 rokoch sa lúči s cestnou cyklistikou a v Glasgowe nepatrí medzi top favoritov. Napriek tomu treba povedať, že Žilinčana neradno odpisovať.

Aj v tých svojich najhorších rokoch sa práve na MS dokázal dokopať k výkonom, ktorými súperom vyrážal dych. „Po tom, čo som videl trať, tak podľa mňa tieto preteky budú veľmi o šťastí. Okruh nie je náročný prevýšením, ale tým, aký je technický. Pôjde o to, aby bol jazdec vpredu a tým pádom je to náročné na psychiku a sústredenie,“ zhodnotil trojnásobný šampión nedeľnú trať po prvom tréningu v Glasgowe.

Peter Sagan má za sebou svoju poslednú Tour de France.
Peter Sagan pred svojím posledným štartom na MS: Myslím, že to bude hlavne o šťastí Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});