Ekologickí demonštranti opäť v akcii: Tentokrát vyčíňali na prestížnom tenisovom turnaji

Neočakávaná návšteva. Tenisový turnaj vo Washingtone sa stal ďalším podujatím, kde sa prejavili aktivisti, ktorí chcú upozorniť na ekologické ...
  • Zdroj: TASR/AP

Neočakávaná návšteva. Tenisový turnaj vo Washingtone sa stal ďalším podujatím, kde sa prejavili aktivisti, ktorí chcú upozorniť na ekologické problémy vo svete. Práve kvôli nim musel byť zápas medzi Andym Murraym (36) a Taylorom Fritzom (25) na chvíľu prerušený, čo sa určite nepáčilo ani jednému z aktérov.

1. augusta 2023 - Washington: Mladého Číňana ratoval čiarový rozhodca.
Lekári zisťujú, čo mu je: Druhý kolaps čínskeho tenistu za mesiac! Zobraziť článok

Tenisové turnaje sa stali obľúbeným miestom ekologických demonštrantov, ktorí takto vyjadrujú svoj nesúhlas s nastavením dnešnej spoločnosti. Nedávno sa to stalo na Wimbledone a teraz sa to zopakovalo v hlavnom meste USA.

Protestujúci vo Washingtone najskôr zahádzali dvorec veľkými tenisovými loptami a následne na tribúne rozprestreli transparent s nápisom „Biznis v súčasnej podobe je klimatická katastrofa". Zásluhou ich vyčíňania musel byť atraktívny duel na pár minút prerušený.

Ich konanie možno rozhodilo Murrayho natoľko, že stratil sľubne rozohratý zápas. Skúsený Brit ovládol prvý set v tajbrejku 7:6 a od postupu do štvrťfinále na turnaji vo Washingtone ho delil jediný krok. Zvyšné dve sady už ale išli na stranu Fritza, ktorý postúpil do ďalšieho kola po výhre 6:7, 6:3 a 6:4.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});