Návrat niekdajšej opory po dlhých rokoch? FC Barcelona má na lane dobre známe meno

Vráti sa? Španielsky futbalový klub FC Barcelona hľadá krídelníka, ktorý by mohol nahradiť Ousmana Dembélého v prípade jeho prestupu ...
  • Zdroj: Northfoto

Vráti sa? Španielsky futbalový klub FC Barcelona hľadá krídelníka, ktorý by mohol nahradiť Ousmana Dembélého v prípade jeho prestupu do francúzskeho PSG. Ako referuje web sport.pl s odvolaním sa na čilského novinára Josého Tomása Fernándeza Pumarina, staronovým hráčom „blaugranas" by sa mohol stať Alexis Sánchez (34).

FOTOGALÉRIA: FC Barcelona má na lane dobre známe meno

Skúsený Čiľan už v katalánskom veľkoklube pôsobil v rokoch 2011 - 2014. Celkovo odohral v drese Barcelony 141 zápasov, strelil v nich 46 gólov a pridal aj 37 asistencií. Následne odišiel za 42,5 milióna eur do londýnskeho Arsenalu, kde sa zaradil medzi najväčšie hviezdy anglickej Premier League.

Sánchez hral tiež za Manchester United či Inter Miláno. Ostatnú sezónu strávil vo francúzskom mužstve Olympique Marseille. Zmluva mu už však vypršala a od 1. júla je bez klubovej príslušnosti.

Funkcionári FC Barcelona preferujú angažovanie tohto hráča hlavne preto, že by za neho nemuseli platiť inému klubu. Výhodou je tiež fakt, že mnohonásobný čílsky reprezentant má skvelý vzťah s trénerom Xavim Hernándezom, s ktorým spoločne odohrali v barcelonskom družstve tri sezóny.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});