Mladý slovenský útočník má podľa experta jednu zručnosť na úrovni hráča NHL

Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak (20) stále patrí medzi najväčšie nádeje klubu Los Angeles Kings zo zámorskej NHL, aj keď draftom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak (20) stále patrí medzi najväčšie nádeje klubu Los Angeles Kings zo zámorskej NHL, aj keď draftom nováčikov prešiel pred tromi rokmi a za sebou má prvú plnú sezónu v AHL.

Steven Ellis z portálu Daily Faceoff zaradil 20-ročného krídelníka na 9. priečku v jeho zozname desaitich hráčov s najväčším potenciálnom do budúcnosti v organizácii Kings.

"Chromiak bol počas juniorských čias ostro sledovaný, no neskôr vychádzali na povrch jeho nedostatky. Rozhodne je talentovaný, ale má rezervy v obrannej hre a často nie je dostatočne aktívny. V minulej sezóne zažil slušný prechod medzi mužov, postupom času bol sebavedomejší a viac sa zapájal do diania na ľade. Jeho strela zápästím je na úrovni hráča NHL, no v súčasnosti sa projektuje ako útočník do druhej či tretej formácie," napísal expert o rodákovi z Ilavy.

Martin Chromiak odohral v ročníku 2022/2023 za tím Ontario Reign 55 zápasov v základnej časti so ziskom 28 bodov (15+13) a v dvoch súbojoch play-off raz asistoval. Kings ho draftovali v roku 2020 zo 128. miesta, no šancu zahrať si v profilige zatiaľ nedostal. V tomto roku prvýkrát reprezentoval Slovensko na seniorských majstrovstvách sveta, v piatich dueloch strelil jeden gól.

Na snímke slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Slafkovský ukázal v zámorí maturitné tablo: Takto glosoval svoju fotku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});