Luis Enrique je v PSG iba mesiac a všetkých prekvapil: Končí!?

Španielsky futbalový tréner Luis Enrique (58) údajne zvažuje odchod z francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain.
  • Zdroj: NORTHFOTO

Španielsky futbalový tréner Luis Enrique (58) údajne zvažuje odchod z francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain.

Ako referuje web denníka Marca, niekdajší kouč španielskej reprezentácie, ktorý s PSG podpísal kontrakt iba 5. júla, má už dosť nerozhodnosti parížskeho klubu v súvislosti s hviezdnym útočníkom Kylianom Mbappém.

Majster sveta z roku 2018 má s PSG kontrakt do 30. júna 2024 a nedávno informoval predstaviteľov klubu, že neaktivuje opciu na predĺženie zmluvy o ďalších dvanásť mesiacov. Zároveň vyjadril túžbu odohrať v parížskom mužstve nasledujúcu sezónu 2023/2024.

Klub však nechce nechať Mbappého odísť zadarmo na konci budúceho ročníka a tvrdí, že najlepší strelec MS 2022 buď podpíše novú zmluvu, alebo ho predajú. Mužstvo trénera Luisa Enriqueho zároveň odcestovalo na predsezónne turné do Japonska bez najväčšej hviezdy.

Šláger 1. kola medzi nováčikom z Košíc a Slovanom Bratislava bol futbalovým sviatkom.
Košičania rasisticky urážali hráča Slovana: Klub schytal tvrdý trest! Zobraziť článok

Funkcionári PSG údajne Luisovi Enriquemu vysielajú náznaky, že ak Mbappé nebude súhlasiť s predajom počas tohto leta, môže sa stať, že na základe rozhodnutia klubu s ním nebude môcť počítať v sezóne 2023/2024. To by znamenalo, že Luis Enrique by síce mal v klube Mbappého, ale nemohol by ho postaviť a zároveň by nemohol kúpiť adekvátnu posilu, keďže klub by nezískal peniaze za Mbappého odchod.

K dusnej atmosfére údajne prispievajú i informácie o možnom zemetrasení vo funkcionárskych kruhoch. Vyústením takejto reťazovej reakcie by mohol byť taktiež odchod španielskeho kouča, ktorý predtým podpísal s PSG kontrakt do roku 2025.

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.
Ronaldo sa zapísal do histórie: Prekonal rekord, ktorý platil 42 rokov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});