Prestúpi Polievka k belasým? Aké iné ponuky mal na stole? Odpovedá Robov agent

Najskloňovanejšie meno slovenského futbalistu leta! Aj tak by sa dal predstaviť Róbert Polievka (27), ktorý je čoraz viac spájaný s belasou ...

Najskloňovanejšie meno slovenského futbalistu leta! Aj tak by sa dal predstaviť Róbert Polievka (27), ktorý je čoraz viac spájaný s belasou farbou.

Fotogaléria

Rodák z Krupiny začal sezónu v Dukle Banská Bystrica. S kapitánskou páskou viedol tím do úvodného zápasu nového ročníka. Dokázal streliť gól a jeho výkon pozorne sledoval tréner Slovana Vladimír Weiss.

Po tom, čo kouč belasých pozoroval Polievku, Robo videl v akcii slovenského majstra. Polievka bol na zápase proti Mostaru a fandil nášmu jedinému zástupcovi v boji o Ligu majstrov.

Prestup do Slovana = hotová vec?

Okamžite po Polievkovej účasti na zápase predkola Ligy majstrov reagovali viaceré média a pýtali sa, či je prestup Polievku do Slovana hotovou vecou. "Nemalo to nič spoločné s rokovaniami oboch klubov. Robo si bol pozrieť tento zápas ako divák. Záujem zo strany Slovana pokračuje. Samotný hráč má záujem tam prestúpiť. My sme sa na podmienkach hráča so Slovanom dohodli, avšak neprišlo k dohode medzi klubmi," povedal pre TV Markíza hráčov agent Michal Holeščák.

Aká bola čiastka, ktorú ponúkli "belasí" za banskobystrický gólostroj? Opýtal sa redaktor Markízy, odpovedal opäť zástupca 27-ročného útočníka.  "Spomínala sa suma na úrovni pol milióna, plus bonusov v podobe každej účasti v zápase skupinovej fázy niektorej európskej súťaže, výmenou hráčov a prípadného ďalšieho predaja, čo je na slovenské pomery veľmi slušná ponuka."

"Za tie štyri roky, čo je dĺžka kontraktu, ktorý má Slovan pre Polievku pripravený (tri plus predĺženie o rok), by si Banská Bystria teda prišla na zaujímavé peniaze. Bystrica má však inú predstavu ohľadom sumy a požaduje vyššiu čiastku."

Prestúpi teda Polievka do tímu okolo kapitána Weissa? "Vidím to 50 na 50. Nevedno, či a koľko je Slovan ochotný svoju ponuku za Roba ešte navyšovať, alebo sa pozrú po iných alternatívach, keďže viacero kvalitných hráčov je voľných. To je podstatne lacnejší variant. Myslím si, že Slovan to tiež nebude nejako prepaľovať a vedenie si určite stanovilo nejaký limit."

"Momentálne nemám pocit, že by svoju ponuku chceli nejako enormne zvyšovať. Na druhej strane, vzhľadom na postup v LM určite musia posilniť ofenzívu a Robo by sa v nej rád videl. Všetko bude záležať na majiteľovi Dukly. V hre je totiž aj predĺženie zmluvy a nová, nadštandardná ponuka v Banskej Bystrici. Ani to však neznamená, že by bol jeho transfer ohrozený," prezradil Robov agent.

Agent Robovi prestup do Slovana praje

"Veľmi by som mu to prial. Slovan pravidelne účinkuje v európskych pohároch, teraz budú hrať skupinu minimálne Konferenčnej ligy. Aj Robovi by štýl hry mužstva sedel. Slovan má hráčov, s ktorými by si futbalovo určite porozumel. Bol by som preto veľmi rád, ak by sa majiteľ Dukly ešte na to pozrel a aby Roba uvoľnil. Bolo by to najlepšie pre všetkých," povedal pre Markízu Polievkov agent.

Saudi neprejavili záujem, Rusi áno

Futbalové hviezdy smerujú do Saudskej Arábie, mal ponuku aj Robo Polievka? "Nie, takáto ponuka doteraz nebola ani jedna."

Najväčšia krajina sveta by mala rada vo svojej krajine najväčšiu hviezdu Banskej Bystrice, to však v súčasnej situácii nie je možné. "Boli to Krídla Sovietov Samara. Toto sme však z pochopiteľných dôvodov ihneď odmietli," uviedol Robov agent.

Kluby z celého sveta snívali o Polievkovi

"Výrazný záujem bol z juhokórejského Jeonbuku, z Turecka, ale aj z iných krajín. Robo sa však pozerá aj na reprezentáciu, v ktorej by sa chcel udržať, a preto chce zostať na očiach. Zo všetkých doterajších ponúk bola tá od Slovana najlukratívnejšia a aj mu dávala najväčší zmysel."

"Ďaleko najvyššia ponuka bola z Kórei. Robo by tam dostal možno až 1,5-násobne viac, než by dostal hocikde v Európe, ale už zo spomenutých dôvodov to hráč odmietol. V rámci Európy dal doteraz najvyššiu ponuku Slovan. Milión, ako sa objavilo na internete, však neponúkol žiadnych z tímov, s ktorým sme rokovali."

"V tomto mesiaci sa však môže stať hocičo, keďže popredné európske súťaže budú robiť najviac transferov až v najbližších dňoch. Je to možné, že k nejakému prestupu Roba dôjde, avšak najskôr musí podmienky akceptovať hráč a potom tiež Banská Bystrica."

"Kontaktovala nás talianska Reggiana, ktorá postúpila do Serie B a mala spočiatku výrazný záujem. Vôbec prvú ponuku dal iný juhokórejský klub Daejeon. Následne to boli holandský Heerenveen, švajčiarsky FC Zürich, turecký Alanyaspor, o tamojšiu ligu nižšie hrajúce Gӧztepe, tiež grécke AEK Atény. Samozrejmosťou sú kluby z Česka a z Poľska, ktoré nemôžem menovať. Ani jeden z nich však milión eur neponúkol."

Agentovi horí telefón

"Každý deň sa ozývajú kluby, ktoré majú o Roba záujem a predostierajú nám zhruba svoje predstavy. Treba brať do úvahy, že Robo síce mal úspešnú sezónu, počas ktorej sa dostal aj do reprezentácie, ale záujemcovia berú do úvahy aj jeho vek a jeho prípadnú ďalšiu predajnosť. Súčasné ponuky preto neuspokojujú vedenie Banskej Bystrice," povedal pre TV Markíza Robov agent.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});