Slafkovského čaká v zámorí sťahovanie: TOTO mi veľmi chýba!

Už viac ako rok je hokejový život slovenského útočníka Juraja Slafkovského (18) otočený naruby.

Už viac ako rok je hokejový život slovenského útočníka Juraja Slafkovského (18) otočený naruby.

Fotogaléria

Po úspechoch vo farbách slovenskej reprezentácie sa pred rokom stal v zámorskej NHL draftovou jednotkou a následne podpísal zmluvu s klubom Montreal Canadiens.

Všetky oči boli uprené na jeho výkony a vo farbách Habs odohral 39 duelov s bilanciou 4 góly a 6 asistencií. Štartov aj bodov mohlo byť viac, v januári však jeho súťažný ročník predčasne ukončilo zranenie kolena.

Nasledovala liečba, rehabilitácia a v súčasnosti už sa mladý košický rodák cíti stopercentne fit. "Už pred odchodom z Montrealu na konci sezóny som korčuľoval a už vtedy som sa cítil s kolenom dobre, odvtedy sa to len zlepšovalo a spevňovalo," povedal Slafkovský tesne pred odletom do zámoria, kde sa v nasledujúcom období bude pripravovať na svoju druhú sezónu v NHL. "Budem trénovať a neviem, či mi dajú ešte nejaké voľno, alebo aký bude program," pokračoval. Do Montrealu odletel v úvode tohto týždňa.

Hokejové "voľno" využil mladý slovenský hokejista napríklad na maturitu, okrem školy sa však naplno venoval zlepšovaniu v každom možnom ohľade, aby sa do NHL vrátil ešte silnejší. "Z Montrealu sa zaujímali o to, ako sa mi darí, či už v škole alebo v príprave," prezradil. Pred odletom do Kanady verí, že je dobre pripravený: "Verím, že to pôjde tak, ako má. Ciele nejaké mám, ale nechám si ich pre seba."

Kapitán úradujúcich majstrov sveta dostal v úplnom závere duelu vypredaný štadión s 20.000 divákmi do varu.
Messi žiari aj v USA: Takto zariadil triumf Interu Miami Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});