Krásna Sophia Flörschová sa volantu nevzdala: Zlomila si chrbticu, teraz píše históriu vo formule

Už bola na odpis. Po hororovej nehode v novembri 2018, pri ktorej si vážne poranila chrbticu, to vyzeralo tak, že sympatická nemecká ...
  • Zdroj: Getty Images

Už bola na odpis. Po hororovej nehode v novembri 2018, pri ktorej si vážne poranila chrbticu, to vyzeralo tak, že sympatická nemecká pretekárka Sophia Flörschová možno nebude chodiť. No cez víkend dokázala to, čo zatiaľ žiadna žena pred ňou nedosiahla!

FOTOGALÉRIA: Sophia Flörschová

Stala sa prvou ženou v histórii, ktorá prišla do cieľa na bodovanom mieste v pretekoch šampionátu formuly 3. 

Tej formuly tri, ktorá je považovaná za predstupeň F1! Plavovlasej Nemke sa zápis do historických análov motoristického športu podaril cez víkend na okruhu v Spa. Ako prvá žena na svete bodovala v juniorskej sérii formuly 3. A to Sophia štartovala z 24. miesta. Parádnou jazdou sa však dokázala posunúť o neuveriteľných 17 (!) miest, čím pre svoj tím PHM Racing by Charouz vyjazdila šesť majstrovských bodov.

„Som neskutočne šťastná. Podmienky neboli jednoduché, pršalo. Skončiť siedma je úžasné, ale je to práca celého tímu,“ vyhlásila nadšene pretekárka, ktorá je členkou akadémie tímu Alpine.

Úžasné je to aj preto, že sa zdalo, že na motoršport môže zabudnúť. V novembri 2018 totiž obleteli svet hororové zábery z jej nehody v Macau, kde vtedy iba 17-ročná Flörschová v rýchlosti okolo 250 km/h preletela až za ochranné pletivo, kde okrem seba zranila aj kameramana, fotografa a organizátora.

„Prvé, čo mi vtedy zišlo na um, bolo, že musím dať vedieť, že som o. k., no vysielačka nefungovala,“ zaspomínala si Sophia, keď už bola z najhoršieho von.

Diagnóza bola desivá: zlomená chrbtica, jedenásťhodinová operácia a mesiace rekonvalescencie. „Hneď po operácii som vedela, že sa za volant vrátim. Len som nečakala, že to bude trvať tak dlho,“ priznala pri spomienke na najťažšie obdobie života.

Max Verstappen počas nedávnej Veľkej ceny Belgicka.
Fenomén tejto sezóny prehovoril o svojej budúcnosti: Čo poháňa Maxa Verstappena vpred? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});