Kapitán N. Zámkov Juraj Mikúš relaxuje vo vinohrade: Babinec mu pomáha s viničom

Má zaujímavé hobby! Hokejový útočník a vicemajster sveta z roku 2012 Juraj Mikúš (36) v týchto dňoch už naplno trénuje na ľade v Nových ...
  • Zdroj: archív jm

Má zaujímavé hobby! Hokejový útočník a vicemajster sveta z roku 2012 Juraj Mikúš (36) v týchto dňoch už naplno trénuje na ľade v Nových Zámkoch, kde ho čaká v pozícii kapitána druhá sezóna.

FOTOGALÉRIA: Juraj Mikúš

Vo voľnom čase pomáha otcovi v rodinnom vinohrade, kde majú už štyri roky nasadených 400 koreňov červeného hrozna a spoločnosť mu robia aj jeho tri rozkošné dcérky. Tú najmenšiu najviac baví, keď ju ocino vozí na kosačke.

Mladá Slovenka sa už pomaly chystá na hokejové štúdiá v zámorí.
Nelina otočka dobyla Ameriku: Slovenka vo výbere ESPN prekonala bejzbal, futbal i basketbal Zobraziť článok

Skúsený útočník Juraj Mikúš sa po vlaňajšom príchode do Nových Zámkov stal nielen lídrom tímu z hernej stránky, ale nosil na drese aj kapitánske céčko. So spoluhráčmi mali fantastickú prvú časť základnej časti, keď dokonca viedli tabuľku, ale potom im došla para a v play-off vypadli už vo štvrťfinále.

Prepálili úvod

„Ten štart bol naozaj fantastický. Zámky prežívali veľký hokejový ošiaľ, ale maďarský kouč Majoross to trošku prepálil. Stavil všetko na dve formácie a tie boli v kľúčovej fáze sezóny vyžmýkané. Napriek tomu sme proti Zvolenu odohrali vyrovnanú sériu,“ vyjadril sa pre Nový Čas Juraj, ktorý verí, že tento ročník bude lepší.

Pre 28-ročného útočníka Šimuna sú Košice už siedme pôsobisko v slovenskej extralige.
Košice odštartovali prípravu na nový ročník: Do útoku pribudli ďalšie mená Zobraziť článok

„Mužstvo ostalo z väčšej časti pokope. Došlo aj k zmene na poste trénera a verím, že budeme bojovať v hornej časti tabuľky a opäť prilákame do hľadiska množstvo fanúšikov,“ naznačil ambície Mikúš, ktorý s mužstvom už od pondelka trénuje na ľade.

Vlastné víno

Bývalý slovenský reprezentant prezradil aj to, ako počas leta relaxoval. „Boli sme s rodinkou na dovolenke pri mori a vo voľnom čase trávim dosť času aj v rodinnom vinohrade. Otec pred štyrmi rokmi vysadil 400 koreňov viniča. Takže si robíme aj vlastné vínko, Skalický rubín a Frankovku modrú. A pomáhať mi chodia aj všetky tri dcérky. Tú najmladšiu najviac baví, keď kosím vinohrad a vozím ju na kosačke (smiech). Je to pre mňa taký relax, ako si oddýchnuť od hokeja,“ dodal na záver.

Juraj Mikúš

  Narodený: 22. februára 1987 v Skalici

  Post: útočník

  Kluby: Skalica, Manchester Monarchs, Dinamo Riga, Spartak Moskva, Lev Praha, TPS Turku, Slovan, Olomouc, Litvínov, Zvolen, Nové Zámky

  Top úspechy: striebro na MS 2012, titul so Zvolenom 2021

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});