Sudca rozhodol: Brazílska legenda oficiálne obvinená zo sexuálneho útoku

Španielsky súd v pondelok 31. júla uviedol, že sudca sa po vyšetrovaní obvinení rozhodol obžalovať brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa ...
  • Zdroj: Northfoto

Španielsky súd v pondelok 31. júla uviedol, že sudca sa po vyšetrovaní obvinení rozhodol obžalovať brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa (40) zo sexuálneho útoku.

FOTOGALÉRIA: Dani Alves

Niekdajší hviezdny obranca sa od januára nachádza vo väzbe na základe obvinení, že 30. decembra minulého roka sexuálne napadol ženu v nočnom klube v Barcelone. Brazílčan však toto tvrdenie rázne odmieta a uvádza, že styk s údajnou obeťou mal byť dobrovoľný z oboch strán.

Očakáva sa, že Alves ostane vo väzení a bude čakať na súdny proces. Jeho žiadosti o prepustenie na kauciu boli zamietnuté, pretože sa považuje za riziko úteku.

Právnici slávneho futbalistu sa výpoveď obete snažili zdiskreditovať predložením záznamu z bezpečnostnej kamery, na ktorom bolo vidieť, že Alves a obeť spolu v nočnom klube flirtovali. Súd však uviedol, že flirtovanie by nemalo v žiadnom prípade ospravedlniť prípadný sexuálny útok.

Francesco Totti aktuálne randí s Noemi Bocchi.
Otvorená spoveď Tottiho: Zomrel mi otec a manželka ma podvádzala Zobraziť článok

Alves bude formálne obvinený po tom, ako mu bude 2. augusta na súde oznámené rozhodnutie sudcu. Prokurátori následne spresnia obvinenia a termín súdneho procesu bude stanovený na koniec tohto roka alebo začiatok roka 2024.

V prípade dokázanie, že zo strany futbalistu šlo o znásilnenie, môže byť maximálna výška trestu až 15 rokov.

Ghanský útočník Zuberu (č. 23) touto gólovou hlavičkou zariadil Slovanu sľubný lvýsledok pred dnešnou odvetou.
Belasým ide v odvete predkola LM o poriadny balík: Zhrabne Slovan tri milióny? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});