Útočník Montrealu Juraj Slafkovský pred novou sezónou hlási: Zhodil som pár kíl

Už sa nevie dočkať novej sezóny a návratu na súťažný ľad! Reč je o hokejistovi Montrealu a vlaňajšej draftovej jednotke Jurajovi Slafkovskom ...
  • Zdroj: ik

Už sa nevie dočkať novej sezóny a návratu na súťažný ľad! Reč je o hokejistovi Montrealu a vlaňajšej draftovej jednotke Jurajovi Slafkovskom (19).

Talentovaný útočník je po problémoch s ľavým kolenom v dobrej kondícii a už v utorok odlieta do Kanady, kde bude pokračovať v príprave na nový ročník. Denníku Nový Čas prezradil, že zhodil pár potrebných kíl a že si zvýšil kapacitu pľúc takmer o 20 percent!

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Určite ste očakávali od vlaňajšej premiérovej sezóny v NHL viac, ale januárové zranenie kolena vás zabrzdilo. Ako to hodnotíte spätne?

- Aj ja som očakával od seba lepšiu sezónu. Teraz už s tým nič neurobím a musím sa už pozerať iba dopredu.

Ste typ hráča, ktorý si číta komentáre fanúšikov na sociálnych sieťach?

- Jasné, čítam ich. A baví ma ich lajkovať (smiech).

Bude teraz tlak pred novou sezónou menší než vlani?

- Skôr by som povedal, že bude väčší, keďže premiérová sezóna dopadla, ako dopadla. Ale som pripravený a verím, že to zvládnem.

Ako prebieha príprava na nový ročník a kedy odlietate do zámoria?

- Myslím si, že všetko ide podľa plánu. Pripravoval som sa niekoľko mesiacov v Košiciach spoločne s mojím kondičným trénerom Danielom Kičurom. Podľa mňa som dobre pripravený a už sa teším na Montreal. Odlietam v utorok, kde budem ďalej pokračovať v príprave až do začiatku septembrového kempu.

Boli ste počas leta v pravidelnom kontakte s vedením, konzultovalo s vami vašu prípravu?

- Teraz cez leto ani nie. Pred štartom letnej prípravy sme boli v kontakte a komunikovali určité veci s mojím kondičným koučom. Čakajú, keď priletím do Kanady a tam budú debaty už intenzívnejšie.

Vy ste si v januári poranili ľavé koleno a našťastie ste nemuseli absolvovať operáciu. Napriek tomu ste sa liečili takmer tri mesiace a už ste do hry nezasiahli. Bolo to náročné obdobie?

- Určite to nebolo jednoduché, ale pomohlo mi v tomto ťažkom období aj to, že sme boli v tíme asi desiati zranení hráči. Rehabilitovali sme spolu, takže ten čas mi aj rýchlejšie prešiel. Potom od apríla som už bol doma v Košiciach.

Stihli ste aj nejakú dovolenku?

- Áno, bol som s kamarátmi v Španielsku, kde som si oddýchol desať dní pri mori.

Okrem liečby kolena a letnej prípravy ste v máji absolvovali úspešne aj maturitu. Aké boli známky?

- Mal som dve jednotky a dve dvojky, takže nielen sebe, ale hlavne rodičom som urobil radosť. Jednoducho vzorný žiak (smiech).

Ako ste na tom s francúzštinou, nastali nejaké pokroky?

- Ani veľmi nie, ale verím, že sa to v tejto sezóne zlepší. Budem mať aj doučovanie, takže verím, že sa v budúcnosti niečo na mňa nalepí.

Na začiatku júla ste v Česku absolvovali testy na ľade, kde ste mali na tvári kyslíkovú masku...

- Ide o špeciálnu metódu, vďaka ktorej sa mi zvýšila kapacita pľúc zhruba o 15 až 20 percent.

Vyzerá to, že ste aj pochudli.

- Niečo som zhodil, uvidíme, či budem rýchlejší na ľade (smiech).

Čo vravíte na zotrvanie kanadského kouča Craiga Ramsayho pri reprezentácii a beriete budúci šampionát v Česku ako extra motiváciu do novej sezóny?

- Je super, že Craig ešte pokračuje. Ak budem k dispozícii, tak, samozrejme, by som rád išiel na turnaj. Tento rok mi to chýbalo.

Jurajova sezóna 2022/2023 v číslach:

zápasy: 39

góly: 4

asistencie: 6

body: 10

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk