Charlanová je prvá Ukrajinka, ktorá nastúpila proti Ruske

Olha Charlanová (32) sa stala prvou ukrajinskou reprezentantkou v šerme, ktorá nastúpila proti ruskému alebo bieloruskému športovcovi ...
  • Zdroj: TASR/AP

Olha Charlanová (32) sa stala prvou ukrajinskou reprezentantkou v šerme, ktorá nastúpila proti ruskému alebo bieloruskému športovcovi od vlaňajšej invázie na Ukrajinu. Na MS v talianskom Miláne zdolala v šabli Rusku Annu Smirnovú 15:7.

FOTOGALÉRIA: Olha Charlanová

Ukrajinské ministerstvo športu v stredu večer zmenilo pravidlo, podľa ktorého Ukrajinci nesmeli na turnajoch čeliť Rusom alebo Bielorusom, aj keď súťažili pod neutrálnou vlajkou. Podľa nového stanoviska je však zakázané súťažiť proti športovcom, ktorí reprezentujú Rusko alebo Bielorusko.

Mikaela Shiffrinová pridala na sociálnu sieť fotky v plavkách.
Takto trénuje lyžiarska hviezda: Fanúšikov zaujal viac ako beh iný detail Zobraziť článok

Charlanová sa teda mohla postaviť proti Smirnovej, keďže Ruska je na šampionáte ako neutrálna.

Nela Lopušanová sa dostala medzi päticu kandidátov a kandidátiek na Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v roku 2023.
Lopušanová ukázala opäť svoj talent: Po krásnom sóle rozhodla zápas Zobraziť článok

Štvornásobná majsterka sveta v šabli si však rovnako ako jej krajanky v tenise odmietla podať so súperkou ruku. Tridsaťdvaročnú Charlanovú povzbudzovali fanúšikovia skandovaním "Sláva Ukrajine". Informácie priniesla agentúra AFP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});