Šampión RFA sa opäť pozrie do sveta: Dominik Humburger vyzve premožiteľa UFC hviezdy

Český MMA bojovník Dominik Humburger sa naposledy predstavil na RFA 11 v Bratislave, kde ukončil v 3. kole Poliaka Maciejowskeho. Stal ...

Český MMA bojovník Dominik Humburger sa naposledy predstavil na RFA 11 v Bratislave, kde ukončil v 3. kole Poliaka Maciejowskeho. Stal sa tak historicky prvým a doposiaľ jediným MMA šampiónom organizácie RFA. Ešte pred ziskom opasku sa dvakrát víťazne predstavil v poľskej KSW, v ktorej čaká neporazeného elitného bojovníka ďalšia náročná prekážka.

Fotogaléria

Na striedačku raz RFA, potom KSW

Z hľadiska kvality zápasníkov je KSW objektívne najprestížnejšou organizáciou v Európe. V organizácii RFA nastalo niekoľko prípadov, keď už bojovníci presahovali kvalitou domácu scénu a nie vždy sa im dalo nájsť v radoch česko-slovenských bojovníkov kvalitného oponenta. Presne z toho dôvodu sa elita RFA často objavuje na turnajoch poľskej KSW, čoho sú príkladom Leo Brichta, Josef Štummer, Štefan Vojčák alebo Dominik Humburger.

Posledný menovaný má v súčasnosti skóre 7-0 a do RFA prichádzal v dobe, keď mal za sebou len dva profesionálne zápasy. Od tej doby neustále strieda štarty medzi týmito dvomi organizáciami a nastolený trend bude pokračovať aj naďalej. Keďže naposledy v Bratislave Humburger získal titul, cestu k nemu si plánuje vydláždiť aj v ďalšej organizácii.

Súper má skalp Nassourdina Imavova

V ceste mu bude stáť poľský bojovník Michal Michalski so skóre 10-5. Ten už má za sebou v rámci KSW sedem zápasov, z ktorých odchádzal ako víťaz dokopy štyrikrát. Pod taktovkou poľskej organizácie sa všetky jeho zápasy skončili pred limitom, no ešte pred jeho vstupom do KSW čelil francúzskemu bojovníkovi Nassourdinovi Imavovovi.

Ten sa naposledy predstavil v hlavnom zápase turnaja UFC, ktorý prebehol 14. januára. V ňom síce podľahol Seanovi Strikcklandovi, no dokázal prežiť až do bodového rozhodnutia. Rovnako na body dokázal Imavova zdolať aj Poliak Michalski, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou najväčšou kariérnou výzvou pre neporazeného Humburgera.

Duel Humburger vs. Michalski bude súčasťou KSW 86 vo Wroclawe a prebehne 16. septembra, teda týždeň po turnaji RFA 12 v Považskej Bystrici, na ktorý si stále môžete zakúpiť lístky v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk. Ak by Humburger dokázal v tomto dueli zvíťaziť, je pokojne možné, že ďalší zápas už v KSW bude o titul šampióna strednej váhy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});