Prestup Harryho Kanea sa poriadne zamotáva: Do hry sa vracia tento anglický veľkoklub

Budúcnosť Harryho Kanea (29) je naďalej otázna. Pokiaľ nebude súhlasiť s predĺžením zmluvy, ktorá mu končí nasledujúci rok, bude ho musieť ...
  • Zdroj: Northfoto

Budúcnosť Harryho Kanea (29) je naďalej otázna. Pokiaľ nebude súhlasiť s predĺžením zmluvy, ktorá mu končí nasledujúci rok, bude ho musieť Tottenham predať už teraz, inak by riskoval, že odíde zadarmo. Už dlhšie sa šepká o veľkom záujme Bayernu Mníchov i saudskoarabského Al Ahly, no na scénu sa teraz vrátil aj Manchester United.

FOTOGALÉRIA: Harry Kane

Kane je súčasťou Tottenhamu od roku 2004. Okrem dvoch hosťovaní v Norwichi a Leicesteri bol svojmu klubu stále verný. To sa síce teraz môže zmeniť, no pre záujemcov to rozhodne nebude jednoduchá záležitosť. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil nemecký Bayern Mníchov, ktorý londýnskemu klubu doposiaľ predložil dve ponuky. Obe však predseda Spurs Daniel Levy bez váhania odmietol. Podľa britských médii bola najvyššia v hodnote 70 miliónov libier plus bonusy.

O historicky najlepšieho strelca anglickej reprezentácie prejavilo interes aj viacero ďalších klubov. Asi nikoho neprekvapí, že medzi nimi nechýbajú ani tie zo Saudskej Arábie.

Najnovšie sa do hry vracia Manchester United, pre ktorý bol Harry Kane primárnym prestupovým cieľom, ale po nezhodách s Danielom Levym odstúpil z jednania. „Červení diabli" sa však stále márne pokúšajú o podpis adektvátneho hrotového útočníka, a preto je anglický veľkoklub ochotný zaplatiť prestupovú čiastku vo výške 100 miliónov libier. Problémom môže byť skôr Kaneov plat, ktorý predstavuje približne 30 miliónov libier ročne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk