Futbalová legenda Marek Hamšík má za sebou trénerský debut: Získal prvú trofej ako kouč

Prvý úspech v pozícii trénera! Reč je o bývalom kapitánovi národného tímu a futbalovej legende Marekovi Hamšíkovi (35), ktorý sa po konci ...
  • Zdroj: hamsikacademy.sk

Prvý úspech v pozícii trénera! Reč je o bývalom kapitánovi národného tímu a futbalovej legende Marekovi Hamšíkovi (35), ktorý sa po konci hráčskej kariéry dal na trénerskú dráhu.

FOTOGALÉRIA: Marek Hamšík

Symbolicky od 17. júla (číslo 17 nosil na drese - poz. autora) prevzal do svojich rúk výber chlapcov do 15 rokov vo svojej Hamsik Academy. Cez víkend už s nimi absolvoval aj prvý turnaj a v konkurencii ôsmich mužstiev skončil na 3. mieste! 

Hamšík po júnovom konci hráčskej kariéry verejnosti oznámil, že jeho prioritou bude pracovať vo vlastnej Hamsik Academy, ktorú založil pred pár rokmi. „Budem hlavným trénerom kategórie U15, kde mi trénuje aj starší syn Christián a pravdaže sa budem motať okolo akadémie a všetkého, čo to zahŕňa,“ vyjadril sa na svojej stránke Marek, ktorý práve tento víkend absolvoval debut na trénerskej stoličke.

So svojím výberom do 15 rokov sa zúčastnil na turnaji v Tatranskej Lomnici za účasti ďalších siedmich klubov - Slovan, Trnava, Ružomberok, Košice, Poprad a dva české tímy - Olomouc i Slovácko. „Marek sa ukázal aj v pozícii trénera ako veľký lišiak. V základnej skupine všetko s chlapcami prehrali a nedali ani gól, ale vo štvrťfinále zdolali víťaza druhej skupiny - Ružomberok na pokutové kopy. V semifinále síce nestačili na Olomouc, ale v boji o bronz vyhrali nad Slovanom 2:1. Takže proti Slovanu získal svoju prvú trénerskú trofej. Aj som si ho potom doberal,“ povedal s úsmevom Novému Času moderátor podujatia Slavo Jurko.

„Zaujímavosťou je aj to, že vo svojom tíme má aj staršieho syna Christiana, ktorý tiež nosí číslo 17 na drese, ako mal jeho otec, a bol prvý deň vyhlásený za najlepšieho hráča svojho klubu,“ dodal Jurko.

Milan Škriniar v drese PSG.
Škriniar si užil víťaznú premiéru v drese PSG: V utorok bude brániť Ronalda Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk