Dramatické vyvrcholenie kvalifikácie VC Maďarska: Hamilton prerušil Verstappenovu nadvládu

Veľkú cenu Maďarska seriálu F1 odštartuje z prvej pozície britský pretekár Lewis Hamilton. Rekordný osemnásobný víťaz z Hungaroringu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Veľkú cenu Maďarska seriálu F1 odštartuje z prvej pozície britský pretekár Lewis Hamilton. Rekordný osemnásobný víťaz z Hungaroringu získal v sobotnej kvalifikácii svoju prvú pole position od decembra 2021 po dramatickom priebehu - v poslednom meranom kole zdolal o tri tisíciny sekundy obhajcu titulu a lídra seriálu Maxa Verstappena z Red Bullu.

FOTOGALÉRIA: Kvalifikácia VC Maďarska

Hamilton predtým naposledy vyhral kvalifikáciu na konci predminulej sezóny v Saudskej Arábii. Predchádzajúcich päť veľkých cien v tomto roku začal z prvej pozície Verstappen. Z druhého radu odštartuje v nedeľu Lando Norris, ktorý obsadil na McLarene tretiu priečku (+0,085). Štvrtý bol jeho tímový kolega Austrálčan Oscar Piastri (+0,296). Priebežne šiesty v celkovom poradí Brit George Russell na Mercedese prekvapujúco nepostúpil do Q2 a vyštartuje až z 18. miesta. Nedarilo sa ani Španielovi Carlosovi Sainzovi, ktorý obsadil na Ferrari 11. priečku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});