Splní si detský sen! Boxerský šampión sa upísal futbalovému klubu

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk si vyskúša na profesionálnej úrovni ďalší šport.
  • Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk si vyskúša na profesionálnej úrovni ďalší šport.

Úradujúci majster sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii podpísal zmluvu na jednu sezónu s účastníkom najvyššej ukrajinskej futbalovej súťaže FK Polissja Žytomyr. Tridsaťšesťročný pästiar pritom bude v auguste obhajovať svoje majstrovské opasky v ringu.

Usyk údajne tak veľmi zaujal vedenie klubu z mesta Žytomyr počas prípravy, že sa rozhodli splniť mu jeho detský sen. "Je prístup k tréningu skvelý príklad pre náš tím. V detstve bolo jeho cieľom stať sa profesionálnym futbalistom. To sa mu teraz splní," vyhlásil prezident klubu Gennadij Butkevič. Usyk bude nosiť na drese číslo 17.

Oleksandr Usyk bude obhajovať opasky svetového šampióna ťažkej váhy verzií WBA, WBO a IBF v zápase proti 25-ročnému Britovi Danielovi Duboisovi, ktorý doteraz absolvoval 20 súbojov a pripísal si v nich 19 víťazstiev. Súboj bude 26. augusta hostiť futbalový štadión v poľskom Vroclave s kapacitou 45-tisíc miest, pričom na tento duel sa do arény zmestí aj viac ľudí.

Usyk je v profiringu zatiaľ nezdolaný, dosiahol tam 20 triumfov a z nich 13 knokautom. Pôvodne jeho promotér rokoval o možnom súboji s Tysonom Fury, no tieto podmienky oboch strán sa líšili natoľko, že z dohody vzišlo. Usyk zatiaľ naposledy dvakrát zdolal iného britského boxera Anthony Joshuu, najprv v Londýne v septembri 2021 a potom aj v odvete v Saudskej Arábii v auguste 2022.

Zo 120 kg vážiaceho chlapa je dnes po náročnom boji o život len polovica.
Zápasník MMA Štefan Bazso bojuje o život: Prišiel o obe nohy aj časť mozgu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});