Útočník Popradu Tomáš Záborský o našej súťaži: Kvalite ligy pomohlo, že sa vypadávalo!

Už sa teší na nový ročník! Po dlhých 16 rokoch sa vlani vrátil na slovenské klziská skúsený útočník Tomáš Záborský (35), aby sa na dve ...
  • Zdroj: Peter Jesenský

Už sa teší na nový ročník! Po dlhých 16 rokoch sa vlani vrátil na slovenské klziská skúsený útočník Tomáš Záborský (35), aby sa na dve sezóny upísal Kamzíkom z Popradu. Dovtedy si na chleba zarábal výlučne v zahraničí. Denníku Nový Čas opísal svoje dojmy z extraligy, ako vidí nový ročník i to, či už má za sebou letnú dovolenku.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Záborský

O služby bývalého reprezentačného útočníka bol vlani na Slovensku záujem vo viacerých kluboch. Napokon vyhral Poprad a dobre urobil, pretože Záborský sa stal okamžite lídrom tímu a aj najproduktívnejším hráčom, keďže v základnej časti nazbieral v 50 zápasoch 44 kanadských bodov. Byť prospešný pre tím je jeho ambíciou aj do nového ročníka.

„Samozrejme, že sa budem opäť snažiť byť prospešný pre mužstvo. To, čo bude odo mňa tréner vyžadovať, budem plniť. Tak ako vlani, keď ma kouč Mikula často využíval aj na oslabenia. Dôležité je to, aby sme si sadli v kabíne, urobili dobrú partiu a potom sa bude dariť aj na ľade,“ povedal Záborský, ktorý si po rokoch v cudzine pochvaľoval úroveň slovenskej ligy.

„Musím povedať, že naša súťaž má svoju kvalitu. Určite k tomu dopomohlo aj to, že sa vlani vypadávalo, takže každý klub mal o čo hrať až do posledného kola. Už sa neviem dočkať nového ročníka,“ doplnil.

RELAX V TURECKU

Odchovanec trenčianskeho hokeja Tomáš Záborský už má za sebou letnú dovolenku. „Bol som s manželkou a synom týždeň v Turecku. Oddych mi padol vhod, teraz už naplno trénujem, aby som bol čo najlepšie pripravený na štart sezóny,“ dodal.

Novou posilou nováčika z Humenného sa stal skúsený ruský brankár Stanislav Galimov.
Nováčik predstavil prvú posilu: Humenné lovilo na ruskom trhu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk