Český reprezentant utiekol zo zámoria: Tréner ma nútil biť sa, vyberal mi hráčov!

Český reprezentačný útočník Martin Kaut (23) sa vracia zo zámoria do českej extraligy. Doslova šokoval priznaním, že tréner v zámorskej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Český reprezentačný útočník Martin Kaut (23) sa vracia zo zámoria do českej extraligy. Doslova šokoval priznaním, že tréner v zámorskej AHL ho nútil biť sa a dokonca mu vyberal hráčov, do ktorých sa má pustiť!

Český reprezentačný útočník Martin Kaut v rozhovore pre iDnes šokoval priznaním, že počas pôsobenia v tíme San Jose Barracuda v AHL ho jeden z trénerov nútil biť sa a dokonca mu vyberal protihráčov, s ktorými sa mal pobiť. Keď odmietol, tak mu hovoril, že pre toto nie je v NHL. „Raz mi ukázal na útočníka Calgary Wranglers Adama Klapku. Páni, ten chlapec má dva metre a sto kíl a ja sa s ním mám biť? S mojím krajanom? Do pekla, to nie," spomínal na bizarný zážitok zo zámoria účastník tohtoročných majstrovstiev sveta v Rige a Tampere.

Martin Kaut bol považovaný za obrovskú nádej, keď ho v roku 2018 draftoval tím Colorado Avalanche v prvom kole zo šestnásteho miesta. Do NHL sa však nedokázal naplno presadiť. Aj kvôli častým problémom so zraneniami. „Mal som trikrát otras mozgu a dvakrát zranené rameno. Keby som bojoval s chlapmi, ktorých mi vyberali, dali by ma dole a ešte by som sa zranil. Aj tak ma nútil biť sa, veľmi ma to trápilo," priznal Kaut.

Vůjtek s herečkou Kronerovou.
Bývalý slovenský kouč Vůjtek mal úvodný výkop: Legendy v Staškove Zobraziť článok

Kaut sa chcel podľa vlastných slov sústrediť na hranie hokeja a nie na nezmyselné bitky bez dôvodu. „Z dobrého dôvodu by som sa pobil, o tom niet pochýb. Keď je zápas vypredaný, naberá to grády, alebo keď si zastaneš spoluhráča. Ale biť sa s niekým len tak? Veď mám byť na ľade na strieľanie gólov."

Kaut v uplynulej sezóne v NHL odohral za Colorado 27 zápasov s bilanciou jeden gól a dve asistencie. Po januárovej výmene do San Jose sa mu darilo viac. V deviatich dueloch nazbieral päť bodov (3+2). Hoci sa mu darilo, väčšinu času strávil na farme. Po sezóne sa rozhodol opustiť zámorie, dohodol sa s Pardubicami.

Na obvinenia českého reprezentanta už reagovala aj organizácia San Jose Sharks. „Buďme jednoznačne jasní, takéto usmernenie nebolo nikdy vydané ani náznakmi od členov trénerského štábu Sharks alebo Barracuda," uviedol klub vo vyhlásení pre Sheng Peng zo San Jose Hockey Now.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});